shutterstock_325563158-768x581
5/5

ტრადიციული ხარჩოს წვნიანი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ საქონლის ( ბატკნის)  ნეკნები  ან მკერდის ხორცი

2 თავი ხახვი

1 ცალი სტაფილო

ნიორი 3-4 კბილი

1 ცალი დაფნის ფოთოლი

5-6 ცალი პამიდორი

80 გრ.გატარებული ნიგოზი( სურვილისამებრ)

ნახ,ჭიქა ბრინჯი

ქინძი , ოხრახურში,ნიახური

მშრალი აჯიკა/გემოვნებით

ტყემალი ან ტყლაპი.

მარილი/გემოვნებით

მწიკვი ქონდარი, ხმელი სუნელი.

მომზადების წესები :

გარეცხილი, გასუფთავებული ხორცი ცივ წყალში მოვხარშოთ.ხარშისას წარმოქმნილი ქაფი მოვხადოთ.

ბულიონში ჩავამატოთ სტაფილო,დაფნის ფოთოლი,ქინძისა და ოხრახურშის ღეროების  კონა(წინასწარ შევკრათ ძაფით) ,1 გაფცქვნილი მთლიანი ხახვი,მარილი,შავი წიწაკის მარცვლები.

ქვაბს თავი დავახუროთ,ცეცხლს დავუწიოთ და ბულიონის მოხარშვა 1 საათი გავაგრძელოთ.

მოხარშული ხორცი ქვაბიდან ამოვიღოთ,ბულიონის წვენი გავწუროთ .

სუფთა ბულიონის წვენში მოვხარშოთ ბრინჯი.

ხორცი გავაციოთ,ძვლები გამოვაცალოთ და წვრილად დავჭრათ.

ხახვი წვრილად დავჭრათ.

პამიდორი გავხახოთ ან კანი გავაცალოთ და კუბებად დავჭრათ.

ღრმა ტაფაში ხახვი ზეთში შევწვათ.შემდეგ დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ხორცი და ისიც ვშუშოთ ხახთან ერთად.

ხორცს დავუმატოთ ტომატ- პასტა, კუბებეად დაჭრილი პამიდორი , 1სუფრის კოვზი ტყემალი და სუნელები,დაჭრილი ნიორი ,გატარებული ნიგოზი  სურვილისამებრ მოვაყაროთ.ცეცხლს დავუწიოთ და ხორცის მოშუშვა გავაგრძელოთ.

ხორცი გადავიტანოთ ბულიონში,წამოვადუღოთ.მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილები და გამოვრთოთ.კერძი მზადაა.

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყაბაყის ბლინები

ინგრედიენტები : 2 ყაბაყი 2 კვერცხი 1 ჭიქა რძე ( ჭიქა 200 მლ.) 1 ჭიქა ფქვილი 0,5 ჩ.კოვზი მარილი შავი პილპილი გემოვნებით 2 ს.კოვზი ზეთი

კულიჩი ( პასკა) – უკრაინული სამზარეულო

აღდგომის სუფრის მთავარი გმირი არის შესანიშნავი, სურნელოვანი, ლამაზი და  გემრიელი სააღდგომო კულიჩი ! რეცეპტის ავტორია შეფ – მზარეული,კონდიტერი ელიზაბეტ გლინსკაია,რომელიც გვასწავლის კულიჩის( პასკა) მომზადებას ფრანგული ბრიოშის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here