images (1)
5/5

ღომი და მეგრული ფუჩხოლია ნადუღით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ ღერღილი

300 გრ.სიმინდის ფქვილი ან 150 გრ.მანანის ბურღული

წყალი

ინგრედიენტები :

500 გრ.უმარილი იმერული ყველი

თვალზომით ნადუღი

პიტნა

მწვანე აჯიკა გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები:

გამდინარე წყალში კარგად გარეცხილი ღერღილი ჩავყაროთ სქელძირიან ქვაბში და იმდენი წყალი დავასხათ,რომ დაიფაროს.

ღომის ხარშვისას წყლის ზედაპირზე მოქცეული ღერღილი მოვაშოროთ,ცეცხლს დავუწიოთ და გავაგრძელოთ ხარშვა.

ღომს ხარშვისას ხშირად ვურიოთ ჩოგნით,როდესაც სქელ ფაფას მივიღებთ ,სწრაფად  ფქვილი სუთით  ჩავაზილოთ .

ქვაბს თავზე დავახუროთ(დავტოვოთ ორთქლის გამოსაშვები),ცეცხლს დავუწიოთ და დაბალ ცეცხლზე ვშუშოთ.

ფუჩხოლია ნადუღით :

იმერული ყველი ხელით დავფშვნათ,შევურიოთ ნადუღი, დანაყილი პიტნა ,მწვანე აჯიკა.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here