ინგრედიენტები:
1 კგ ღერღილი
300 გრ.სიმინდის ფქვილი ან 150 გრ.მანანის ბურღული
წყალი
ინგრედიენტები :
500 გრ.უმარილი იმერული ყველი
თვალზომით ნადუღი
პიტნა
მწვანე აჯიკა გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები:
გამდინარე წყალში კარგად გარეცხილი ღერღილი ჩავყაროთ სქელძირიან ქვაბში და იმდენი წყალი დავასხათ,რომ დაიფაროს.
ღომის ხარშვისას წყლის ზედაპირზე მოქცეული ღერღილი მოვაშოროთ,ცეცხლს დავუწიოთ და გავაგრძელოთ ხარშვა.
ღომს ხარშვისას ხშირად ვურიოთ ჩოგნით,როდესაც სქელ ფაფას მივიღებთ ,სწრაფად ფქვილი სუთით ჩავაზილოთ .
ქვაბს თავზე დავახუროთ(დავტოვოთ ორთქლის გამოსაშვები),ცეცხლს დავუწიოთ და დაბალ ცეცხლზე ვშუშოთ.
ფუჩხოლია ნადუღით :
იმერული ყველი ხელით დავფშვნათ,შევურიოთ ნადუღი, დანაყილი პიტნა ,მწვანე აჯიკა.
0