ინგრედიენტები:
ნაწლავი 2-3 მეტრი
გოჭის შიგნეულობა 3 კგ
1,5 ჩ.კ. ქონდარი
1,5 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი
1ჩ.კოვზი ქინძი
1 ცალი საშუალო ზომის ბროწეულის მარცვლები
დაღერღილი წიწაკა და მარილი
მომზადების წესები:
ღორის ნაწლავი კარგად ამოვსვაროთ მარილში, მჭადის ფქვილში შიგნითა და გარეთა მხრიდან .ნაწლავები კარგად გავრეცხოთ და დავჭრათ პატარა ზომებად.
შიგნეულობა გავრეცხოთ,მოვხარშოთ,დავჭრათ წვრილად,შევაზავოთ სუნელებლებით.
ნაწლავების ერთი ბოლო გავკვანძოთ,მეორე ბოლო წამოვაგოთ განიერძირიან ძაბრზე(ან სპეციალურ დანადგარზე) და ამოვავსოთ მომზადებული ღორის შიგანით .
შემდეგ ეს ბოლოც გავკვანძოთ.
მომზადებული კუპატები მდუღარე წყალში ჩავუშვათ და იქვე ამოვიღოთ.ასე ვიქცევით იმიტომ,რომ ნაწლავის შიგნით ცარიელი სივრცე შეივსოს.
მომზადებული კუპატი შევწვათ და გემრიელად მივირთვათ.
2+