Снимок
5/5

მეგრული კუპატი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

ნაწლავი 2-3 მეტრი

გოჭის შიგნეულობა 3 კგ

1,5 ჩ.კ. ქონდარი

1,5 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი

1ჩ.კოვზი ქინძი

1 ცალი საშუალო ზომის ბროწეულის მარცვლები

დაღერღილი წიწაკა და მარილი

 

მომზადების წესები:

ღორის ნაწლავი კარგად ამოვსვაროთ მარილში, მჭადის ფქვილში შიგნითა და გარეთა მხრიდან .ნაწლავები კარგად გავრეცხოთ და დავჭრათ პატარა ზომებად.

შიგნეულობა გავრეცხოთ,მოვხარშოთ,დავჭრათ წვრილად,შევაზავოთ სუნელებლებით.

ნაწლავების ერთი ბოლო გავკვანძოთ,მეორე ბოლო წამოვაგოთ განიერძირიან ძაბრზე(ან სპეციალურ დანადგარზე) და ამოვავსოთ მომზადებული ღორის შიგანით .

შემდეგ ეს ბოლოც გავკვანძოთ.

მომზადებული კუპატები მდუღარე წყალში ჩავუშვათ და იქვე ამოვიღოთ.ასე ვიქცევით იმიტომ,რომ ნაწლავის შიგნით ცარიელი სივრცე შეივსოს.

მომზადებული კუპატი შევწვათ და გემრიელად მივირთვათ.

 

 

 

2+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here