304526326_b
5/5

ელარჯი – მეგრული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ ღერღილი

750 გრ.სიმინდის ფქვილი

1,7 კგ სულგუნი ან ჭყინტი ყველი

1,5 – 2  ლ წყალი

მომზადების წესები :

თუჯის ქვაბში ჩავასხათ წყალი,ჩავყაროთ გარეცხილი ღერღილი და ავადუღოთ საშუალო ცეცხლზე.

როცა ადუღდება,ცეცხლს დავუწიოთ და დაბალ ცეცხლზე ღერღილი ვხარშოთ 1 საათის განმავლობაში.

კარგად რომ მოიხარშება,სიმინდის ფქვილი დავუმატოთ და კარგად ავზილოთ ჩოგნით.მომზადებული ღომი კიდევ 30 წუთი უნდა გავაჩეროთ ცეცხლზე.

მივიღებთ სქელ მასას.ღომში ჩავყაროთ გახეხილი ყველი და ხის კოვზით კიდევ ვზილოთ .ყველი ღომთან ერთად  დაახლოებით 20 წუთი ვხარშოთ .

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here