d36f9c91c6834ed533e35e91cc8f2eda
5/5

ყველის წვნიანი ქართულად

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ყველის წვნიანი მომზადებული ქართულად ძალიან გემრიელია და სასარგებლოა,როგორც მოზრდილებისათვის,ასევე  ბავშვებისათვის.

ინგრედიენტები:

500 მლ. რძე

500 გრ.სულგუნი

100 გრ.არაჟანი

200 გრ.ნადუღი

1 პატარა კონა პიტნა

2 პატარა თავი ხახვი

4 .კოვზი ბრინჯი

მარილი,მწვანე წიწაკა გემოვნებით

 

პიტნის შიგთავსის მომზადება;

ნახ. კონა პიტნის ფოთლები დავჭრათ ძალიან წვრილად და დავნაყოთ მარილთან ერთად.

არაჟანი და ნადუღი ერთმანეთს შევურიოთ და  შევკაზმოთ  დანაყილი პიტნით.

რძე ჩავასხათ ალუმინის ქვაბში და ცეცხლზე დავდგათ .

სულგუნი ძალიან პატარა ნაჭრებად დავჭრათ ჩავყაროთ გაცხელებულ რძეში და მოვხარშოთ რძესთან ერთდ.

რძეს მოვურიოთ ,სულგუნი გახდება წელვადი , ყველის ნაჭრები  შეერთდება,მოვაგუნდავოთ და მივიღებთ სულგუნის ცომის ერთგვაროვან მასას .

სულგუნის ცომი სველ  ხის დაფაზე 1 სმის სისქეზე გავაბრტყელოთ  და ცხელსვე წავუსვათ წინასწარ მომზადებული პიტნის შიგთავსი .

სულგუნის ცხელი ფირფიტა გადავახვიოთ რულეტივით  და გავაციოთ.სულგუნის რულეტი დავჭრათ,

ხახვი დავჭრათ წვრილად და ერბოში  ოდნავ მოვშუშოთ.ყველის ნახარშში მოვხარშოთ ბრინჯი,ჩავამატოთ მოშუშული ხახვი,წვრილად დაჭრილი

ქინძი,პიტნა,წიწაკა(თუ ბავშვებისთვის ვამზადებთ წიწაკა არ დავუმატოთ).ჩავაწყოთ პატარა ნაჭრებად დაჭრილი გებჟალიას რულეტი ,

ერთი წამოვადუღოთ და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.

მარილი კერძს საჭიროების მიხედვით დავამატოთ,რადგანაც ყველის მასა ისედაც მარილიანია.

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here