ინგრედიენტები:
ღერღილი 1 კგ
სულგუნი ან ჭყინტი ყველი 1 კგ
წყალი 1.5 მლ
ყველი პარმეზანი 200 გრ
ზეთი 300 მლ
ბროწეულის სოუსი:
ნიგოზი 100 გრ
ბროწეულის წვენი 100 მლ
ნიორი 2 კბ
უცხო სუნელი 10 გრ
წითელი წიწაკა 5-10 გრ
ყვითელი ყვავილი 10 გრ
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები:
ცხელი ელარჯი გადმოვიღთ თეფშზე და გავაციოთ.
გაციებული ელარჯი დავჭრათ კუბებად.
ყველი პარმეზანი სახეხზე გავხეხოთ .
300 მლ ზეთი ღრმა ტაფაში გავახუროთ .
ელარჯის კუბები ამოვსვაროთ გახეხილ პარმეზანში და შევწვათ ყველა მხრიდან ზეთში.
სოუსის მომზადება:
ნიგოზი ,სუნელები,მარილი და ნიორი დავაბლენდეროთ.სოუსს დავუმატოთ ბროწეულის წვენი.
თუ უფრო თხელი სოუსის მიღება გსურთ ,გაზარდეთ ბროწეულის წვენის რაოდენობა.
წყარო:იუთუბი.გადაცემა გურმანია,2015 წელი
0