მოხარშული ცილოვანი კრემი ანუ იტალიური მირენგა
ინგრედიენტები :
4 კვერცხის ცილა
200 გრ.შაქარი
100 მლ.წყალი
1ჩ.კოვზი ლიმონის წვენი
მომზადების წესები :
100 მლ.წყალი ჩავასხათ ალუმინის ქვაბში, ჩავყაროთ ცენტრში შაქარი,ამით ავიცილებთ შაქრის დაკრისტალებას.ხელი არ ვახლოთ და მაღალ ცეცხლზე მოვადუღოთ სიროფი,სანამ შაქარი არ გადნება.
ცივ წყალში ჩავაწვეთოთ სიროფის წვეთები,თუ წარმოიქმნა თეთრი ფერის რბილი ბურთულები,სიროფი მზადაა.
კვერცხის ცილას დავუმატოთ ლიმონის წვენი და ავთქვიფოთ მყარ პიკამდე.მიქსერით თქვეფა არ შევაჩეროთ და წვრილი ჭავლით ჩავასხათ შაქრის სიროფი.მირენგა ვთქვიფოთ გაცივებამდე ყინულის აბაზანაზე.მოხარშულ ცილოვან კრემს გადავაფაროთ პლასტიკი და შევდოთ მაცივარში.
1+