ტარხუნისა და მსხლის სასმელი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

100 გრ.ტარხუნა

75 გრ.შაქარი

2 მსხალი

1 ლიტრი წყალი ან გაზირებული წყალი

 

ტარხუნა  დავაბლენდეროთ შაქართან ერთად დავასხათ 200 მლ  წყალი და შევდოთ 20 წუთი მაცივარში.

ამ რეცეპტში მინერალურ წყალს არ ვამატებთ ,რადგანაც ტარხუნა რეაქციაში შედის სოდასთან და სხვა მინერალებთან და იღებს მწარე გემოს.

1 მსხალი დავაბლენდეროთ.მეორე დაგვჭირდება გასაფორმებლად.

ტარხუნის ნაყენი გავატაროთ საცერში,დავუმატოთ დაბლენდერებული მსხალი,დავასხათ წყალი და სასმელი მზადაა.გავაფორმოთ მსხალითა და ტარხუნის ფოთლებით

 

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 ცალი ინდაური 700 გრ.ნიგოზი 2 თავი ხახვი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი) დანის წვერით

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ გულსართისათვის : კარტოფილი  5 ცალი ხახვი 1  თავი ზეთი მარილი,პილპილი გემოვნებით

სალათი ” შანხაი “

ინგრედიენტები : 350 გრ.ქათმის ფილე 350 გრ.ქამა სოკო 150 გრ.სიმინდის მარცვალი 250 გრ.კონსერვირებული ანანასი 50 გ.ზეთის ხილის დაკურკული მარცვლები 2 ს.კოვზი  მაიონეზი (სავსე) მარილი გემოვნებით

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია