33333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333

სალათი ”ოლივიე” – კლასიკური რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

4 კარტოფილი

5 კვერცხი

3 მჟავე კიტრი

1 ნედლი კიტრი

2  დიდი ზომის მჟავე მწვანე ვაშლი (სურვილისამებრ)

600 გრ.ქათმის ფილე ან ძეხვი ”დოქტორსკი”

1 პატარა ქილა დაკონსერვებული ბარდა

3 ცალი საშუალო ზომის სტაფილო

200 გრ. მაიონეზი

1 პატარა კონა კამა ,მწვანე ხახვი ნახ. კონა

მარილი,დაფქული შავი წიწაკა

 

კარტოფილი და სტაფილო კარგად გავრეცხოთ, ბოსტნეული ქერქიანად მოვხარშოთ,კარგად გავაცივოთ და ქერქი მოვაცილოთ .

კვერცხი და ქათმის ფილე მოვხარშოთ.

ვაშლი გავთალოთ ,გამოვუღოთ გული .მჟავე ვაშლი სალათს ძალიან უხდება.შესაძლებელია ,რომ ეს ინგრედიენტი საერთოდ არ გამოვიყენოთ.  .

ზემოთ ჩამოთვლილი ყველა ინგრედიენტი პატარა წომის კუბებად დავჭრათ და  ერთმანეთში შევურიოთ.

ინგრედიენტები გადავიტანოთ დიდი ზომის თასში,დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი,ბარდა და მაიონეზი მოვასხათ.

თასში ყველა ინგრედიენი კარგად შევურიოთ,მოვაყაროთ მარილი,წიწაკა და გავაფორმოთ ჩვენი გემოვნებით.

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

კარტოფილი მექსიკურად

ინგრედიენტები: 1 კგ კარტოფილი 1 ჩ.კოვზი ბულგარული 1. ჩ.კოვზი ორეგანო 1 ჩ.კოვზი გატარებული ნიორი 2-3 ს კოვზი ზეითუნის ზეთი მარილი. 1 ჩ.კოვზი წითელი დაფქული წიწაკა

მაწვნის წვნიანი

ინგრდიენტები: 500 მლ. მაწონი 300 მლ.წყალი 200 მლ. არაჟანი 3 ს.კოვზი ბრინჯი 1 თავი ხახვი 30 გრ.კარაქი 1 კვერცხი 1-2 კბილი ნიორი 7-7 ღერი კამა,ქინძი

როგორ დავხატოთ კუ

თავდაპირველად შემოვხაზოთ ბაკანის( ჯავშანი),თავისა და ფეხების კონტურები.შემდეგ კი მივახაზოთ სხვა დეტალები.

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

შესვლა პროფილში

რეგისტრაცია საიტზე