9edf547f50bf0dd67b96811cca75ed66
5/5

კვერცხის ცილისაგან დამზადებული ფხვიერი ცომი – ნამცხვარი ბაქოს კურაბიე

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

200 გრ.ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი

80 გრ.შაქრის პუდრა

1 დიდი ზომის კვერცხის ცილა

300 გრ.ფქვილი

 

 მომზადების წესები :

ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი მიქსერით ავთქვიფოთ შაქართან ერთად,შევათქვიფოთ 1 კვერცხის ცილა  და  დავუმატოთ 300 გრ.ფქვილი მოვზილოთ ცომი.კვერცხის ცილის გამოყენებით ცომი მეტად ელასტიურია,ვიდრე კვერცხის გულით მომზადებული ფხვიერი ცომი.

ამ ცომს მაცივარში  არ მოვათავსებთ,კლასიკური ფხვიერი ცომისაგან განსხვავებით.

ცომი გავაბრტყელო  5 სმ-ის სისქეზე ქაღალდზე,დავჭრათ რგოლებად,ჩაის კოვზით გავუკეთოთ  ჩანაჭდევები.

 

ღუმელი გავახუროთ 200 გრადუსზე.

ცენტრში მოვათავსოთ გარგლის ჯემი და ღუმელის ტემპერატურა დავწიოთ 180 გრადუსამდე და 10-15 წუთი.

თუ საკონდიტრო შპრიცი გვაქვს  ცომი გადავიტანოთ შპრიცში. თუ  ცომი სქელი,გავათხელო რძით.ვიყოთ ფრთხილად და ყურადღებით,არ გავათხელოთ.

ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი,საკონდირტო შპრიცის დახმარებით დავალაგოთ ორცხობილები 3 სმ-ის დაშორებით ,ცენტრში მოვათავსოთ  ჯემი და იგივე წესით გამოვაცხოთ.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ ქლიავი ზამთრისათვის -2 განსხვავებული მეთოდი

ინგრედიენტები : ქლიავი მომზადების წესები : შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი  გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. 

ცოცხლად შენახული შინდი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრდიენტები : 2 კგ. მწიფე შინდი შაქარი 2-ჯერ მეტი მომზადების წესები : მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ. კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე

მსხლის ჯემი

ინგრედიენტები : 1 კგ. მკვრივი და  პატარა ზომის მსხალი 500 გრ.შაქარი 1 შაქრიანი ვანილი ან 2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი მომზადების წესები : მსხალი გავთალოთ,გული

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here