Без названия (4)

ბაქოს კურაბიე – ყველასათვის საყვარელი ორცხობილა გარგლის ჯემით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

200 გრ.ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი

80 გრ.შაქრის პუდრა

1 დიდი ზომის კვერცხის ცილა

300 გრ.ფქვილი

 

მომზადების წესები :

ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი მიქსერით ავთქვიფოთ შაქართან ერთად,შევათქვიფოთ 1 კვერცხის ცილა  და  დავუმატოთ 300 გრ.ფქვილი მოვზილოთ ცომი.კვერცხის ცილის გამოყენებით ცომი მეტად ელასტიურია,ვიდრე კვერცხის გულით მომზადებული ფხვიერი ცომი.

ამ ცომს მაცივარში  არ მოვათავსებთ,კლასიკური ფხვიერი ცომისაგან განსხვავებით.

ცომი გავაბრტყელო  5 სმ-ის სისქეზე ქაღალდზე,დავჭრათ რგოლებად,ჩაის კოვზით გავუკეთოთ  ჩანაჭდევები.

 

ღუმელი გავახუროთ 200 გრადუსზე.

ცენტრში მოვათავსოთ გარგლის ჯემი და ღუმელის ტემპერატურა დავწიოთ 180 გრადუსამდე და 10-15 წუთი.

თუ საკონდიტრო შპრიცი გვაქვს (სქელი ცომი გავათხელო რძით.ვიყოთ ფრთხილად და ყურადღებით,არ გავათხელოთ) , ცომი გადავიტანოთ  შპრიცში.

ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი, საკონდიტრო შპრიცის გამოყენებით დავალაგოთ ორცხობილები 3 სმ-ის დაშორებით ,ცენტრში მოვათავსოთ  ჯემი და იგივე წესით გამოვაცხოთ.

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

კატლეტები ბეკონში

ინგრედიენტები : 500 გრ შერეული ფარში (საქონელი და ღორი) 100  გრ.ბატონი 30 მლ.ნაღები წყალი 1 თავი ხახვი 1 კვერცხი მარილი,წიწაკა გემოვნებით   მომზადების წესები : ბატონ

კატლეტები. 3 განსხვავებული რეცეპტი

ინგრედიენტები : 500 გრ შერეული ფარში ( საქონელი და ღორი) 100  გრ.ბატონი 30 მლ.ნაღები წყალი 1 თავი ხახვი 1 კვერცხი მარილი,წიწაკა გემოვნებით საფანელი ან ფქვილი მომზადების

გემრიელი და კნატუნა ხაჭოს ორცხობილები “ბატის ფეხები” – უბრალოდ პირში დნება,საბჭოთა რეცეპტი

ინგრედიენტები : 500 გრ.ხაჭო 300 გრ.კარაქი 400-500 გრ.ფქვილი 150-გრ.შაქარი 2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი   მომზადების წესები : ფქვილში შევურიოთ გამაფხვიერებელი. ორთქლის აბაზანაზე გავადნოთ კარაქი და გავაგრილოთ.

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია