მარწყვის მურაბა და ჯემი ვანილის საოცარი არომატით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

 

ინგრედიენტები მარწყვის მურაბისათვის:

1 კგ.მარწყვი

1 კგ შაქარი

ნახ  ჭიქა წყალი

მარწყვი გავრეცხოთ და გადავარჩიოთ. ფენა-ფენა ჩავაწყოთ ქვაბში. ფენებს შორის მოვაყაროთ შაქარი.

გავაჩეროთ გრილ  ადგილას რამდენიმე საათით  . მარწყვი წვენს გამოუშვებს და ცალკე გადავწუროთ .

მარწყვის წვენში ჩავასხათ წყალი და მოვადუღოთ,სანამ შაქარი არ გადნება.

ცხელ სიროფში ჩავყაროთ მარწყვი და გავაჩეროთ 4-5 საათი.

ჭურჭელი შემოვდგათ ცეცხლზე და მარწყვი მოვხარშოთ.ვადუღოთ 10-15 წუთი.გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ.

ასეთივე   პროცედურა ჩავატაროთ კიდევ ორჯერ.

გავუკეთოთ ქილებს პასტერილიზაცია.წყლით სავსე ჭურჭელში მოვათავსოთ თავსახურავები,ქილები თავით ქვემოთ.ვადუღოთ 10-15 წუთი.

პასტერილიზებულ ქილებში მოვათავსოთ  მარწყვის მურაბა,,თავი მოვუხუფოთ  და გადმობრუნებული დავდოთ მაგიდაზე გაცივებამდე.

 

მარწყვის ჯემი ვანილის საოცარი არომატით

    ინგრედიენტები:
    2 კგ.მარწყვი
    900 გრ.შაქარი
    2 შეკვრა შაქრიანი ვანილი
    2 ს.კოვზი ლიმონის წვენი
    ლიმონის ცედრა
                      მარწყვი გავრეცხოთ,ყუნწები მოვაშოროთ,ჩავყაროთ ქვაბში,დავაყაროთ შაქარი,ლიმონის ცედრა,მოვასხათ ლიმონის წვენი.
    ჭურჭელი შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე,ვადუღოთ 5 წუთი,დავუმატოთ ვანილი და გავაგრძელოთ დუღილი ,მანამ სანამ მარწყვი არ გახდება რბილი .ჯემს ვურიოთ ხის კოვზით..ვადუღოთ გასქელებამდე.
    ჯემი გავაცივოთ,გადავიტანოთ სტერილურ ბანკებში და მოვხუფოთ.

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 ცალი ინდაური 700 გრ.ნიგოზი 2 თავი ხახვი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი) დანის წვერით

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ გულსართისათვის : კარტოფილი  5 ცალი ხახვი 1  თავი ზეთი მარილი,პილპილი გემოვნებით

სალათი ” შანხაი “

ინგრედიენტები : 350 გრ.ქათმის ფილე 350 გრ.ქამა სოკო 150 გრ.სიმინდის მარცვალი 250 გრ.კონსერვირებული ანანასი 50 გ.ზეთის ხილის დაკურკული მარცვლები 2 ს.კოვზი  მაიონეზი (სავსე) მარილი გემოვნებით

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია