Без названия (39)
5/5

სააღდგომო ჩაქაფულის ბურთულები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინრედიენტები:

700 გრ.ხორცის ფარში

1 ჭიქა თეთრი ღვინო

1 კონა ტარხუნა

1 კონა ქინძი

ნახ.კონა მწვანე ხახვი

1 ლიტრა ზეთი

4 კვერცხი

საფანელი

ფქვილი

მარილი,წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესები :

ფარში შევურიოთ წვრილად დაჭრილი მწვანილები,მარილი,წიწაკა.1 კვერცხი დავუმატოთ,რომ შეწვისას ფარში არ დაიშალოს.

მოვამზადოთ ფარშის ბურთულები.ყოველი ბურთულას შუაში მოვაქციოთ ერთი ტყემალი.

ღუმელის ტაფას წავუსვათ კარაქი,დავასხათ 1 ჭიქა თეთრი ღვინო,დავალაგოთ ჩაქაფულის ბურთები,ალუმინის ფირფიტა გადავაფაროთ.ღუმელში მაღალ ტემპერატურაზე ღვინო აორთქლდება და გაუჯდება ჩაქაფულის ბურთულებს.ფარშის ბურთები 200 გრადუსზე ღუმელში  შევწვათ .

ქვაბში ჩავასხათ ზეთი და ავადუღოთ.

კვერცხი გავთქვიფოთ ცოტა რძესთან ერთად,მოვაყაროთ მარილი.

ბურთები ამოვავლოთ თანმიმდევრობით ფქვილში,კვერცხში,საფანელში. მეორედაც იგივე გავიმეოროთ. ბურთები ჩავყაროთ ადუღებულ ზეთში და შევწვათ.ჩაქაფულის ბურთები მზად არის!

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here