ინგრედიენტები :
800-900 გრ გაცრილი ფქვილი
1ჩ.კოვზი საფუარი
1ჩ.კოვზი მარილი
5 გრ.შაქარი
30-40 გრ.ზეთი
თბილი წყალი
მომზადების წესები :
თასში მშრალი ინგრედიენტები შევურიოთ,ავაფხვიეროთ, ზეთი მოვასხათ და თბილ წყალში მაგარი ცომი მოვზილოთ.
ცომს ზემოდან ზეთიანი ხელი გადავუსვათ.თასს ტილო გადავაფაროთ და ცომი 15-20 წუთი სითბოში დავაყოვნოთ.
ამოსული ცომი გადავზილოთ და 150 გრამიან გუნდებად დავყოთ.
ინგრედიენტები პიცა პეპერონისათვის:
150 გრ.პიცის ცომი
ძეხვი პეპერონი(იყიდება სუპერმარკეტებში)
7 გრ.წითელი ხახვი
150 გრ,მოცარელა ან ნაკლებ მარილიანი სულგუნი
40 გრ.პომიდვრის სოუსი
ორეგანო,იგივე თავშავა.იყიდება დიდ სუპერმარკეტებში
მწარე წიწაკა
ცომი გავაბრტყელოთ,პომიდვრის სოუსი წავუსვათ, ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი მოვაყაროთ,პეპერონი სურვილისამებრ დავალაგოთ,
მსხვილ სახეხზე გახეხილი სულგუნი,მწარე წიწაკა,ორეგანო მოვაყაროთ და წინასწარ გახურებულ ღუმელში 250 გრადუსზე გამოვაცხოთ.
რჩევა:
ამ ცომით შეგიძლიათ გამოაცხოთ პიცა მარგარიტა,ფუნგი,კაპრიჩიოზა,კვადრო.იგი მაცივარში 3-4 დღე ინახება.