panettone5
5/5

პასკა(კულიჩი) – მარტივი და დასამახსოვრებელი რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები 2 საშუალო ზომის პასკისათვის ;

5 საშუალო ზომის  კვერცხი

150 გრ.შაქარი

25-30  მლ.რძე

6 გრ.საფუარი (საფუარი უნდა იყოს ვადიანი)

180 გრ.ნაღების კარაქი

380 გრ.ფქვილი

70 გრ.ქიშმიში

70 გრ.ცუკატი

ილი,მუსკატის კაკალი,დარიჩინი,ჯანჯაფილი(დანის წვერით)

1 ლიმონის  ან ფორთოხლის ცედრა.

მომზადების წესები :

ქიშმიში,ცუკატი წინასწარ გავრეცხოთ,ქაღალდის  ხელსახოცხე დავყაროთ და ისე შევამშრალოთ.

ფქვილი საფუარი,მარილი ,სანელებლები ერთმანეთში შევურიოთ.

კარაქი გავაცივოთ და კუბებად დავჭრათ.

თასში მოვათავსოთ კვერცხი.დავუმატოთ რძე ,შაქარი და მიქსერით გავთქვიფოთ.მასას   შევათქვიფოთ  ფქვილი .

ცომს მიქსერით (შესაძლებელია ხელითაც,მაგრამ ძალიან რთულია)შევაზილოთ ცალ-ცალკე კარაქის კუბები და დაახლოებით 15-20 წუთი ვზილოთ.

ცომი გახდება ელასტიური,რეზინასავით წელვადი.

პასკის ცომი დიდი ზომის თასში გადავიტანოთ,ქსოვილის ტილო გადავაფაროთ და 3-4 საათი მოვათავსოთ თბილ ადგილას.

ამოსული ცომი წრიული მოძრაობებით ფრთხილად ჩავზილოთ.თასს გადავაფაროთ საკვების შესაფუთი პარკი დამინიმუმ 5 საათი(უმჯობესია, თუ გავაჩერებთ მთელი ღამე) შევინახოთ მაცივარში(ქვედა თაროზე).

ცომი მაცივარში ძალიან ნელა ამოსვლას გააგრძელებს.

დილით გამოვიტანოთ კულჩის ცომი და ზეთიანი ხელებით ჩავზილოთ,შევურიოთ ცუკატები,ლიმონის ცედრა,ქიშმიში.

ცომი გადავანაწილოთ 1/3 -ზე ფორმებში,ტილო გადავაფაროთ და დაველოდოთ, სანამ მესამედ ამოვა.

ამოსულ პასკის ცომს თავზე წავუსვათ კვერცხის გული(1 კვერცხის გული ავთქვიფოთ 1 ს.კოვზ წყალთან ერთად) და 170 გრადუსზე 40-60 წუთის

განმავლობაში გამოვაცხობთ.პასკის ცხობისას სასურველია ,რომ პირველი 15 წუთი ღუმელი არ გამოვაღოთ.

გამომცხვარი კულიჩი გავაცივოთ და გავაფორმოთ სურვილისამებრ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here