333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333

იტალიური ლაზანია შეფ-მზარეული ნინო წენგაშვილის რეცეპტით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

 

ინგრედიენტები:

10 -12 ცალი ლაზანიას ფირფიტა
800-1000 გრ. ხორცის ფარში
2-3 თავი ხახვი
2 ც სტაფილო
3-4 კბ ნიორი
500 – 700 მოცარელა
70 გრ. პარმეზანი
600 მლ პომიდორი გახეხილი
1 ლ. რძე
150 -200 გრ. ფქვილი
100 გრ. კარაქი
შავი პილპილი
ორეგანო .თეთრი ღვინო.
მუსკატის კაკალი დაფქვული

 

წვრილად დაჭრილი ხახვი კარაქში მოვშუშოთ,დავუმატოთ წვრილ სახეხზე გახეხილი სტაფილო და გავაგრძელოთ მოშუშვა.

ცოტა ხნის შემდეგ დავუმატოთ ფარში და დაბალ ცეცხლზე კარგად მოვშუშოთ.

 

მოშუშულ ფარშს დავუმატოთ პომიდორი , თეთრი ღვინო  , პილპილი ,ორეგანო და დაბალ ცეცხლზე

მოვშუშოთ კარგად ( რაც უფრო დიდხანს იშუშება სოუსი უფრო უკეთესია ).

 

ინგრედიენტები ბეშამელის სოუსისათვის:

800-1000 ლ. რძე
100 გრ. კარაქი
150- 200 ფქვილი
მუსკატის კაკალი
პილპილი
მარილი

 

კარაქი  სქელძირიან ქვაბში გავადნოთ.

500 მ ლ რძე და ფქვილი დავაბლენდერეთ .  დავუმატოთ დამდნარი   კარაქი და  განუწყვეტლივ ვურიოთ, დარჩენილი რძით შევავსოთ

და  მუსკატის კაკალით( გახეხილი). პილპილითა და მარილით შევზავოთ.

 

ფორმას  მოვასხათ ცოტა ბეშამელი ,დავალაგოთ ლაზანიას ფირფიტები ფენებად.ფენებს შორის გადავანაწილოთ ხორციანი სოუსი,

მოვასხათ ბეშამელი და ლაზანიას აწყობა დავამთავროთ ფირფიტით.ზემოდან მოვაყროთ  ჯერ მოცარელა და დავახეხოთ პარმეზანი.

 

ფორმას გადავაფაროთ ფოლგა და შევდგათ  წინასწარ გახურებულ ჰაერღუმელში  20-25 წუთი 180-200 გრადუსზე.

ბოლოს მოვაძროთ ფოლგა და ზემოდან დავბრაწოთ.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

შინდის ჟელე და მარმელადი.

ინგრედიენტები შინდის ჟელესათვის: 500 გრ.შინდი 200 გრ.შაქარი 200 მლ.წყალი     მომზადების წესები: შინდი გავრეცხოთ,გადავარჩიოთ ,დავასხათ წყალი და ადუღებიდან 10 წუთი ვხარშოთ. შინდი გადავწუროთ.წვენისაგან  ვამზადებთ

კაკლის მურაბა – ბებიების რეცეპტი

ინგრედიენტები: 1 კგ. კირში გამოყვანილი კაკალი 1 ლიმონი 2 კგ.შაქარი 10 მიხაკის ბუტკო სურვილისამებრ 2 დარიჩინის ჯოხი სურვილისამებრ კირში გამოყვანილი კაკლები დავჩხვლიტოთ,ჩავყართ მომინანქრებულ  ქვაბში ,დავასხათ

როგორ ავკრიფოთ თვლები ჩხირებზე

ქსოვას ვიწყებთ თვლების აკრებით.გადმოვახვიოთ გორგლიდან ორი იმდენი ძაფი ,რა სიგანის ნაქსოვიც გვინდა მივიღოთ. მაგ: თუ  გვსურს მივიღოთ 55 სმ-ის ზურგი ,უნდა ავკრიფოთ 110-125 სმ-ის ან

დეკორატიული ნაწნავი – ქსოვის სახე,”უზორი”N2

დეკორატიული ნაწნავი – ქსოვის სახე,”უზორი”N2 სქემაზე აღნიშნული არის 2,4 და ასე შემდეგ წყვილი .ამ რიგებს ვქსოვთ ასე: წაღმა თვალს ამოვიყვანთ წაღმა და უკუღმა თვალს ამოვიყვანთ

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია