Без названия (8)

იტალიური ლაზანია შეფ-მზარეული ნინო წენგაშვილის რეცეპტით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

 

ინგრედიენტები:

10 -12 ცალი ლაზანიას ფირფიტა
800-1000 გრ. ხორცის ფარში
2-3 თავი ხახვი
2 ც სტაფილო
3-4 კბ ნიორი
500 – 700 მოცარელა
70 გრ. პარმეზანი
600 მლ პომიდორი გახეხილი
1 ლ. რძე
150 -200 გრ. ფქვილი
100 გრ. კარაქი
შავი პილპილი
ორეგანო .თეთრი ღვინო.
მუსკატის კაკალი დაფქვული

მომზადების წესები :

წვრილად დაჭრილი ხახვი კარაქში მოვშუშოთ,დავუმატოთ წვრილ სახეხზე გახეხილი სტაფილო და გავაგრძელოთ მოშუშვა.

ცოტა ხნის შემდეგ დავუმატოთ ფარში და დაბალ ცეცხლზე კარგად მოვშუშოთ.

მოშუშულ ფარშს დავუმატოთ პომიდორი , თეთრი ღვინო  , პილპილი ,ორეგანო და დაბალ ცეცხლზე

მოვშუშოთ კარგად ( რაც უფრო დიდხანს იშუშება სოუსი უფრო უკეთესია ).

ინგრედიენტები ბეშამელის სოუსისათვის :

800-1000 ლ. რძე
100 გრ. კარაქი
150- 200 ფქვილი
მუსკატის კაკალი
პილპილი
მარილი

მომზადების წესები ;

კარაქი  სქელძირიან ქვაბში გავადნოთ.

500 მ ლ რძე და ფქვილი დავაბლენდერეთ .  დავუმატოთ დამდნარი   კარაქი და  განუწყვეტლივ ვურიოთ, დარჩენილი რძით შევავსოთ

და  მუსკატის კაკალით( გახეხილი). პილპილითა და მარილით შევზავოთ.

ფორმას  მოვასხათ ცოტა ბეშამელი ,დავალაგოთ ლაზანიას ფირფიტები ფენებად.ფენებს შორის გადავანაწილოთ ხორციანი სოუსი,მოვასხათ ბეშამელი და ლაზანიას აწყობა დავამთავროთ ფირფიტით.ზემოდან მოვაყროთ  ჯერ მოცარელა და დავახეხოთ პარმეზანი.

ფორმას გადავაფაროთ ფოლგა და შევდგათ  წინასწარ გახურებულ ჰაერღუმელში  20-25 წუთი 180-200 გრადუსზე.

ბოლოს მოვაძროთ ფოლგა და ზემოდან დავბრაწოთ.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

კატლეტები ბეკონში

ინგრედიენტები : 500 გრ შერეული ფარში (საქონელი და ღორი) 100  გრ.ბატონი 30 მლ.ნაღები წყალი 1 თავი ხახვი 1 კვერცხი მარილი,წიწაკა გემოვნებით   მომზადების წესები : ბატონ

კატლეტები. 3 განსხვავებული რეცეპტი

ინგრედიენტები : 500 გრ შერეული ფარში ( საქონელი და ღორი) 100  გრ.ბატონი 30 მლ.ნაღები წყალი 1 თავი ხახვი 1 კვერცხი მარილი,წიწაკა გემოვნებით საფანელი ან ფქვილი მომზადების

გემრიელი და კნატუნა ხაჭოს ორცხობილები “ბატის ფეხები” – უბრალოდ პირში დნება,საბჭოთა რეცეპტი

ინგრედიენტები : 500 გრ.ხაჭო 300 გრ.კარაქი 400-500 გრ.ფქვილი 150-გრ.შაქარი 2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი   მომზადების წესები : ფქვილში შევურიოთ გამაფხვიერებელი. ორთქლის აბაზანაზე გავადნოთ კარაქი და გავაგრილოთ.

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია