tiramisu_iz_gotovih_biskvitnih_korjei-231116

იტალიური ტირამისუ შეფ-მზარეული ნინო წენგუაშვილის რეცეპტით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

5 კვერცხიი
500 გ მასკარპონე
1/2 ჭიქა  შაქარი
ტირამისუს ჩხირები  ( სავოიარდი)
3 ს.კ. ყავა( ხსნადი)
ვანილი
კაკაო

მომზადების წესები :

ორი ჯამი ავიღოთ .ერთში  გულები, მეორეში ცილა მოვათავსოთ .გულებს  1/2 შაქარი დავამატოთ და კარგად გავთქვიფოთ.შემდეგ მასკარპონე  შევათქვიფო. ცილებისგან ბეზე გავაკეთოთ და მასას ნელა  შეურიოთ .ბოლოს ვანილი დაუმატოთ.

სანამ კრემის მომზადებას დავიწყებთ , დაახლოებით 2 დიდი ჭიქა ყავა მოვამზადოთ,რომელშიც შეგვიძლიათ დავუმატოთ ამარეტო.

ყავა დავატკბოთ ნახევარი ჭიქა შაქრით.ტირამისუს, სასურველია,მივცეთ  მართკუთხედის ფორმა.

ჩხირები  ყავაში ჩავასველოთ და ფენად ჩავალაგით ფორმაში .ფენებს შორის წავუსვათ კრემი.

ტირამისუს გადავაკრათ საკვების შესაფუთი პარკი და შევდგათ მაცივარში დაახლოებით 3-4 საათი.

სუფრასთან მიტანის წინ მოვაყაროთ კაკაო. ( ყავაში შეგვიძლია დავუმატოთ ამარეტო )

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 ცალი ინდაური 700 გრ.ნიგოზი 2 თავი ხახვი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი) დანის წვერით

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ გულსართისათვის : კარტოფილი  5 ცალი ხახვი 1  თავი ზეთი მარილი,პილპილი გემოვნებით

სალათი ” შანხაი “

ინგრედიენტები : 350 გრ.ქათმის ფილე 350 გრ.ქამა სოკო 150 გრ.სიმინდის მარცვალი 250 გრ.კონსერვირებული ანანასი 50 გ.ზეთის ხილის დაკურკული მარცვლები 2 ს.კოვზი  მაიონეზი (სავსე) მარილი გემოვნებით

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია