tiramisu_iz_gotovih_biskvitnih_korjei-231116
5/5

იტალიური ტირამისუ შეფ-მზარეული ნინო წენგუაშვილის რეცეპტით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

5 კვერცხიი
500 გ მასკარპონე
1/2 ჭიქა  შაქარი
ტირამისუს ჩხირები  ( სავოიარდი)
3 ს.კ. ყავა( ხსნადი)
ვანილი
კაკაო

მომზადების წესები :

ორი ჯამი ავიღოთ .ერთში  გულები, მეორეში ცილა მოვათავსოთ .გულებს  1/2 შაქარი დავამატოთ და კარგად გავთქვიფოთ.შემდეგ მასკარპონე  შევათქვიფო. ცილებისგან ბეზე გავაკეთოთ და მასას ნელა  შეურიოთ .ბოლოს ვანილი დაუმატოთ.

სანამ კრემის მომზადებას დავიწყებთ , დაახლოებით 2 დიდი ჭიქა ყავა მოვამზადოთ,რომელშიც შეგვიძლიათ დავუმატოთ ამარეტო.

ყავა დავატკბოთ ნახევარი ჭიქა შაქრით.ტირამისუს, სასურველია,მივცეთ  მართკუთხედის ფორმა.

ჩხირები  ყავაში ჩავასველოთ და ფენად ჩავალაგით ფორმაში .ფენებს შორის წავუსვათ კრემი.

ტირამისუს გადავაკრათ საკვების შესაფუთი პარკი და შევდგათ მაცივარში დაახლოებით 3-4 საათი.

სუფრასთან მიტანის წინ მოვაყაროთ კაკაო. ( ყავაში შეგვიძლია დავუმატოთ ამარეტო )

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here