ინგრედიენტები :
ბარკალი ( ღორის ან ბატკნის)
ნივრის კბილები
მარილი,პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
ბარკალი(ღორის ან ცხვრის) გავასუფთაოდ,მოვაშოროთ ცუდი ნაწილები,გავრეცხოთ,ალაგ-ალაგ ჩავჭრათ,შიგ ჩავდოთ ნიორი.
შევურიოთ შავი დაფქული წიწაკა და მარილი,მოვაყაროთ ბარკალს.
ბარკალი დავდოთ ცხიმწასმულ თუნუქის ფირფიტაზე,შევდოთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში მაღალ ტემპერატურაზე,როცა ნახევრად შეიწვება,
ცეცხლს დავუწიოთ და გავაგრძელოთ შეწვა დაბალ ტემპერატურაზე.
ბარკალი გადავიტანოთ შესაფერის ლანგარზე,ცხელ-ცხელი(დაუჭრელი) მივიტანოთ სუფრაზე.
0