Slice of easter orthodox sweet bread, kulich end quail eggs. Holidays breakfast concept.
5/5

პასკა ( კულიჩი) არაჟნით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ქვემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტებით გამოვაცხობთ 2 საშუალო ზომის კულიჩს.

ინგრედიენტები :

ოპარა:

ფქვილი 100 გრ

რძე 190 გრ

შაქარი 1 ს.კოვზი

მშრალი საფუარი 7 გრ.

ძირითადი ცომი :

ფქვილი 400 გრ

ცხიმიანი არაჟანი 200 გრ

კვერცი 3 ცალი

შაქარი 240 გრ

კარაქი 125 გრ

მარილი 1/4 ჩ.კოვზი

ქიშმიში შავი და ცუკატები 70 გრ.

რომი 2-3 ს.კოვზი

ცედრა ფორთოხლის ან ლიმონის 1 ს.კოვზი (სურვილისამებრ)

ვანილი და კულიჩის სუნელები ( კოჭა,ილი,მუსკატის კაკალი ,მიხაკი,დარიჩინი)სურვილისამებრ.

მომზადების წესები :

ქიშმიში ,ცუკატები გავრეცხოთ, ,წინა ღამით ჩავალბოთ თბილ წყალში.დამბალი ქიშმიში გადავწუროთ ,გავამშრალოთ და დავასხათ რომი.

ფქვილს დავუმატოთ მარილი.

მოვამზადოთ ოპარა: რძე, საფუარი ,შაქარი  და ფქვილი შევურიოთ და ასაფუებლად თბილ ადგილას გავაჩეროთ 20 წუთი.

მიქსერით ცალკე ავთქვიფოთ 2 კვერცხი და 1 კვერცხის ცილა( გული შევინახოთ)შაქართან ერთად გათეთრებამდე, შევურიოთ არაჟანი,ცედრა ,სუნელები ,ვანილი და  ოპარა. შემდეგ კი ულუფობით, ხის კოვზის გამოყენებით , შევურიოთ ფქვილი.ცომს სუფთა ტილო გადავაფაროთ და ასაფუებლად გავაჩეროთ თბილ ადგილას.ამოსულ ცომს შევაზილოთ ოთახის ტემპარატურაზე დარბილებული კარაქი და კიდევ ავაფუოთ.

აფუებულ ცომში შევურიოთ ქიშმიში ,გადავანაწილოთ  ქაღალდის ფორმებში.

ცომით ქაღალდის ფორმები 1/3- მდე უნდა შევავსოთ,წავუსვათ კვერცხის გული და ფორმაში კიდევ ამოვიყვანოთ.

პასკა გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 30-40 წუთი.ცხობისას თავზე გადავაფაროთ ფოლგა,რომ არ დაგვეწვას. თუ ჩვენი ღუმელი არ ვარგა,მაშინ შევდგათ წყლით სავსე ჭურჭელი,რომ პასკას გამოცხობის დროს ძირი არ დაეწვას.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here