ინგრედიენტები :
1 ჭიქა თბილი წყალი
1 კვერცხი
მწიკვი მარილი
1 ს.კოვზი ზეთი
1 ს.კოვზი სპირტი
1 ს.კოვზი ძმარი
250 გრ.მარგარინი
3 ჩ.ჭიქა ფქვილი
კრემი :
1ლიტრი რძე
300გრ.შაქარი
300 გრ.დარბილებული კარაქი
4 კვერცხის გული
50 გრ. ფქვილი
50გრ.სიმინდის სახამებელი
ვანილი
მომზადების წესები :
თბილ წყალში ჩანგლით ავთქვიფოთ კვერცხი ,ჩავუმატოთ მარილი,ძმარი,ზეთი ,სპირტი.მოვზილოთ ცომი.
ცომი გავაბრტყელოთ,გადავკეცოთ 4-ად კონვერტისებურად და შევდოთ მაცივარში 1 საათი საყინულესთან ახლოს. ეს ეტაპი არ გამოვტოვოთ.
მარგარინი უნდა იყოს დარბილებული ოთახის ტემპერატურაზე და იგი გავყოთ 5 ნაწილად.
მაცივრიდან გამოვიღოთ ცომი და გავაბრტყელოთ 1,5 სმ-ის სისქის ოთხკუთხედად.
ხელში მოვჭყლიტოთ მარგარინის 1 ნაწილი და ხელით თანაბრად წავუსვათ ცომს მთელ ზედაპირზე.
ისევ გადავკეცოთ კონვერტისებურად და შევდოთ მაცივარში 1 საათი.
ასეთვე პროცედურას კიდევ გავიმეორებთ 4-ჯერ და ბოლოს მაცივარში შევდებ მინიმუმ 2 საათი.
ცომს გავყოფ 3 ნაწილად და გავაბრტყელოთ ფირფიტის ზომაზე.
ფენოვანი ცომი ცხვება 200 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.
თავდაპირველად გამოვაცხოთ მაღალ ტემპერატურაზე,როგორც კი ცომი ამოფუვდება,ტემპერატურას დავუწიოთ და ვაცადოთ გამოცხობა.
კრემი :
0,5 ლ. რძე დავდგათ ცეცხლზე და შევათბოთ.
კვერცხის გული და შაქარი ვთქვიფოთ ,შევურიოთ ფქვილი და სახამებელი.
მიღებული მასა კარგად გავხსნათ მორჩენილ 500 მლ. რძეში და გადავიტანოთ ოდნავ თბილ რძეში.
ვურიოთ ნელ-ნელა განუწყვეტლივ დაბალ ტემპერატურაზე ,სანამ კრემი გასქელდება. კრემი არ უნდა ადუღდეს.
ფაფა გავაცივოთ და ნელ-ნელა შევათქვიფოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი.
არ დაგვავიწყდეს ვანილის დამატება.
გამომცხვარ ფირფიტებს გვერდები ფრთხილად ჩამოვაჭრათ და დავფჩხვნათ.
ფირფიტებს შორის,ზემოდან და გვერდებზე ნამცხვარს წავუსვათ კრემი და
ზემოდან და გვერდებზე მოვაყაროთ ნაფჩხვენები.
რეცეპტის ავტორი და კონკურსანტი ლიანა ანგელოვა