ინგრედიენტები:
1.5 ჭ ფქვილი
1 ჩ.კ. საცხობი ფხვნილი (backing powder)
3/4 ჩ.კ. სოდა
მწიკვი მარილი
3 ბანანი
3/4 ჭ შაქარი
1 კვერცხი
50 გრ. მარგარინი ან კარაქი
აღნიშნული რეცეპტით მზადდება 12 ცალი მაფინი.
მომზადების წესი:
ცალკე თასში გაცერით ფქვილი, საცხობი ფხვნილი, სოდა, მარილი და აურიეთ ერთმანეთში.
მეორე თასში დაჭყლიტეთ 3 ბანანი, ისე რომ მიიღოთ პიურეს მსგავსი მასა. დაუმატეთ შაქარი, კვერცხი და გამდნარი კარაქი და თან ურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ პირველი თასიდან მშრალი ინგრედიენტები და კარგად აურიეთ.
მიღებული მასა გაანაწილეთ ცხიმწასმულ ფორმებში.(შეგიძლიათ გამოიყენოთ სილიკონის ფორმები, რომლებიც ძალიან მოხერხებულია).
ცხობას დასჭირდება დაახლოებით 25-30 წუთი 200 გრადუსზე.
რეცეპტის ავტორი და კონკურსანტი მარია პოლიტოვა
2+