242808920_319469889979660_4664873821759646790_n
5/5

ჩიზქეიქი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

100 გ კარაქი

180 გ შაქარი

150 გ ფქვილი

1 პაკეტი ჟელატინი

მომზადების წესები :

მოვამზადოთ ცომი. ასრისეთ ფქვილით გაცივებული კარაქი, დაამატეთ ხაჭო და 150 გრ შაქარი. შედგით მაცივარში ნახევარი საათით.
მოვმზადოთ ალუბლის მასა. მოათავსეთ ალუბალი ქვაბში, დაამატეთ სუფრის კოვზი შაქარი და დადგით საშუალო ცეცხლზე. წყლის გარეშე! ცალკე კონტეინერში, 15 წუთის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურის მეოთხედ ჭიქა წყალში ჩაალბეთ ჟელატინი.
დაველოდოთ ალუბლის ადუღებას, ჩავასხათ ჟელატინი, მოვურიოთ და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. გააციეთ ბოლომდე.
ცომი გაათხელეთ მრგვალ ფორმაზე და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 20 წუთი. ზედ მოაყარეთ ალუბლები წვენის გარეშე და შედგით მაცივარში ნახევარი საათით. შემდეგ მოასხით ალუბლის წვენიც. ისევ შედგით მაცივარში და მიირთვით რამოდენიმე საათის შემდეგ ცივი.

რეცეპტის ავტორი და კონკურსანტი ელენე პოლიტოვა

3+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here