ინგრედიენტები :
100 გ კარაქი
180 გ შაქარი
150 გ ფქვილი
1 პაკეტი ჟელატინი
მომზადების წესები :
მოვამზადოთ ცომი. ასრისეთ ფქვილით გაცივებული კარაქი, დაამატეთ ხაჭო და 150 გრ შაქარი. შედგით მაცივარში ნახევარი საათით.
მოვმზადოთ ალუბლის მასა. მოათავსეთ ალუბალი ქვაბში, დაამატეთ სუფრის კოვზი შაქარი და დადგით საშუალო ცეცხლზე. წყლის გარეშე! ცალკე კონტეინერში, 15 წუთის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურის მეოთხედ ჭიქა წყალში ჩაალბეთ ჟელატინი.
დაველოდოთ ალუბლის ადუღებას, ჩავასხათ ჟელატინი, მოვურიოთ და გადმოვდგათ ცეცხლიდან. გააციეთ ბოლომდე.
ცომი გაათხელეთ მრგვალ ფორმაზე და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 20 წუთი. ზედ მოაყარეთ ალუბლები წვენის გარეშე და შედგით მაცივარში ნახევარი საათით. შემდეგ მოასხით ალუბლის წვენიც. ისევ შედგით მაცივარში და მიირთვით რამოდენიმე საათის შემდეგ ცივი.
რეცეპტის ავტორი და კონკურსანტი ელენე პოლიტოვა