ინგრედიენტები შუს ცომისთვის :
150 გრ სიმინდის ფქვილი
250 მლ წყალი
80 გრ კარაქი
1/2 ჩ/კ მარილი
3-4 .კვერცხი
შიგთავსი :
500 გრ მოხარშული ლობიო
1 საშუალო ზომის ხახვი
1კბილი ნიორი
გემოვნების მიხედვით:
მარილი
წითელი წიწაკა
უცხო სუნელი
ქონდარი
ხმელი ქინძი
ცოცხალი ქინძი
მომზადების წესი :
შუს ცომი :
კარაქი,მარილი და წყალი მოვათავსოთ ქვაბში და მივიყვანოთ ადუღებამდე.
შემდეგ ჩავაყაროთ ფქვილი და სწრაფად გადავურიოთ.ცომი დავტოვოთ გაზქურაზე და მუდმივად ვურიოთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 5 წუთი.შემდეგ გავაციოთ და დავუმატოთ თანდათან კვერცხს არ მივიღებთ სასურველ კონსისტენციას. გამოვაცხოთ 220 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15 წუთი , შემდეგ დავუწიოთ ტემპერატურას 170 გრადუსამდე და ისევ 15 წუთი ვაცხოთ.
რეცეპტია ავტორი და კონკურსანტი ვერონიკა მოისიევა
2+