243339060_584308213017739_7965700910747587727_n
5/5

მჭადის ფქვილის შუ ლობიოს შიგთავსით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები შუს ცომისთვის :

150 გრ სიმინდის ფქვილი
250 მლ წყალი
80 გრ კარაქი
1/2 ჩ/კ მარილი
3-4 .კვერცხი

შიგთავსი :
500 გრ მოხარშული ლობიო
1 საშუალო ზომის ხახვი
1კბილი ნიორი
გემოვნების მიხედვით:
მარილი
წითელი წიწაკა
უცხო სუნელი
ქონდარი
ხმელი ქინძი
ცოცხალი ქინძი

მომზადების წესი :
შუს ცომი :
კარაქი,მარილი და წყალი მოვათავსოთ ქვაბში და მივიყვანოთ ადუღებამდე.
შემდეგ ჩავაყაროთ ფქვილი და სწრაფად გადავურიოთ.ცომი დავტოვოთ გაზქურაზე და მუდმივად ვურიოთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 5 წუთი.შემდეგ გავაციოთ და დავუმატოთ თანდათან კვერცხს არ მივიღებთ სასურველ კონსისტენციას. გამოვაცხოთ 220 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15 წუთი , შემდეგ დავუწიოთ ტემპერატურას 170 გრადუსამდე და ისევ 15 წუთი ვაცხოთ.

რეცეპტია ავტორი და კონკურსანტი ვერონიკა მოისიევა

2+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here