ინგრედიენტები :
4 კვერცხი
200 გრ.შაქარი
200 გრ. არაჟანი
2 ჩაის კოვზი სოდა
360 -400 გრ.ფქვილი
100გრ.კარტოფილის სახამებელი
ვანილი
კრემი :
200 გრამი კარაქი
200 გრ.შაქარი
200 გრ.არაჟანი
მომზადების წესები :
კვერცხი გათეთრებამდე ავთქვიფოთ შაქართან ერთად.
არაჟანში გავხსნათ სოდა.არაჟანი აფუვდება და შევურიოთ გოგლი- მოგლს.
მასას სევურიოთ დაცრილი ფქვილი და კარტოფილის სახამებელი.
მიღებული ცომი გავყოთ 3 ნაწილად.
ფორმას მოვუსვათ ცხიმი,მოვაყაროთ ფქვილი და გადავიტანოთ ცომის ერთი ნაწილი.გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე .ფირფიტები მალე ცხვება.
კრემისათვის არაჟანი წინასწარ გავწუროთ დოლბანდში.
ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებულ კარაქს შევათქვიფოთ შაქარი,უმჯობესია შაქრის პუდრა და ხის კოვზით შევურიოთ გაწურული არაჟანი.
200 გრ.ნიგოზი დავჭრათ.
ფენებს გვერდები ავათალოთ და დავაქუცმაცოთ.
ავაწყოთ ტორტი ; ფირფიტა-კრემი-დაჭრილი ნოგოზი.
ტორტს მოვაყაროთ თავისივე ნამცეცები.არაჟნის ტორტს ძალიან უხდება ასევე მონანქრიტაც გაფორმება.