ინგრედიენტები :
1 დიდი ზომის კომბოსტო
2 სტაფილო
2 წითელი ბულგარული წიწაკა
1 ლიტრი წყალი
1 სუფრის კოვზი თავდადგმული მარილი
2 სუფრის კოვზი შაქარი
1 ჭიქა ზეთი
1 სუფრის კოვზი ძმარი (70 %)
ან 9% ძმარი 75 მლ.
მომზადების წესები :
წვრილად დაჭრილი კომბოსტო ჩავყაროთ მომინანქრებულ ქვაბში და ხელით კარგად ავსრისოთ.
გავხეხოთ სტაფილო.
გრძლად და წვრილად დავჭრათ ბულგარული.
სტაფილო და ბულგარული დავაყაროთ კომბოსტოს და მოვურიოთ.
პატარა ქვაბში ჩავასხათ 1 ლიტრი წყალი,ჩავაროთ მარილი და შაქარი,მოვადუღოთ და შემდეგ დავუმატოთ ძმარი.
სუფთა და სტერილურ ქილებში ჩავასხათ ზეთი 2-3 სუფრის კოვზი,გადავიტანოთ კომბოსტო, ავავსოთ ბოლომდე და დავასხათ ცხელი სითხე.ქილებს თავზე დავახუროთ და დაველოდოთ გაგრილებას.
მეორე ვარიაცია :
2 კგ.კომბოსტო
3 კბილი ნიორი, შეგიძლიათ არც დაუმატოთ
400 გრ.სტაფილო
3-4 დაფნის ფოთოლი
2 სუფრის კოვზი მარილი
1 სუფრის კოვზი შაქარი
5-6 შავი წიწაკის მარცვლები
150 მლ.ზეთი
9% 75 მლ ძმარი.
მომზადების წესი იგივეა