ost_kap_00
5/5

დაჭრილი კომბოსტოს მწნილი – სველი მეთოდი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 დიდი ზომის კომბოსტო

2 სტაფილო

2 წითელი ბულგარული წიწაკა

1 ლიტრი წყალი

1 სუფრის კოვზი თავდადგმული მარილი

2 სუფრის კოვზი შაქარი

1 ჭიქა ზეთი

1 სუფრის კოვზი ძმარი (70 %) 

ან 9% ძმარი 75 მლ.

მომზადების წესები :

წვრილად დაჭრილი კომბოსტო ჩავყაროთ მომინანქრებულ ქვაბში და ხელით კარგად ავსრისოთ.

გავხეხოთ სტაფილო.

გრძლად და წვრილად დავჭრათ  ბულგარული.

სტაფილო და ბულგარული დავაყაროთ კომბოსტოს  და მოვურიოთ.

პატარა ქვაბში ჩავასხათ  1 ლიტრი წყალი,ჩავაროთ მარილი და შაქარი,მოვადუღოთ და შემდეგ დავუმატოთ ძმარი.

სუფთა და სტერილურ ქილებში ჩავასხათ ზეთი 2-3 სუფრის კოვზი,გადავიტანოთ კომბოსტო, ავავსოთ  ბოლომდე და დავასხათ ცხელი სითხე.ქილებს თავზე დავახუროთ  და დაველოდოთ გაგრილებას.

მეორე ვარიაცია :

2 კგ.კომბოსტო

3 კბილი ნიორი, შეგიძლიათ არც დაუმატოთ

400 გრ.სტაფილო

3-4 დაფნის ფოთოლი

2 სუფრის კოვზი მარილი

1 სუფრის კოვზი შაქარი

5-6 შავი წიწაკის მარცვლები

150 მლ.ზეთი

9% 75 მლ ძმარი.

მომზადების წესი იგივეა

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here