Varene
5/5

ლეღვის მურაბა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

2 კგ.ლეღვი

1,600 გრ.შაქარი

6 ცალი მიხაკის ბუტკო

1  ნაჭერი ლიმონი

3 -4 ჩ.კოვზი ბალზამიკოს ძმარი  თუ სურვილი გვაქვს

 

მომზადების წესები ;

მურაბის მოსამზადებლად შევარჩიოთ მკვრივი და პატარა ზომის ლეღვები.

გარეცხილი ლეღვი დავჩხვლიტოთ, დავაწყოთ თუშფალანგზე, რომ დაიწრიტოს,ჩავაწყოთ ქვაბში და ფენა-ფენა დავაყაროთ შაქარი და გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი, რომ წვენი  გამოვიდეს.

ქვაბი დავადგათ საშუალო ცეცხლზე,როგორც კი ადუღდებ, ცეცხლს დავუწიოთ და ვხარშოთ 10 წუთი.გადმოვდგათ ცეცხლიდან,გადავაფაროთ პირსახოცი და  სიროფში 8-10 საათი გავაჩეროთ.

ამ დროს გავლის შემდეგ ისევ ვადუღებთ 10  წუთი,ვუმატებთ  ნახევარი ლიმონის ცედრას და 1 ნაჭერ ლიმონს , ,მიხაკის ბუტკოს   და ისევ ვაჩერებთ სიროფში 8-10 .

მესამედ ვადუღებთ 10-15 წუთი,ჩავასხამთ სტერილურ ქილებში,მოვხუფავთ,გადმოვაბრუნებთ,შევახვევთ პირსახოცში გაცივებამდე და . შევინახავთ გრილ ადგილას.

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here