ინგრედიენტები:
5 კგ. წითელი და ყვითელი ტყემალი .
10 თავი ახალი ნიორი
5 პატარა კონა აყვავებული ქინძი
5 პატარა კონა ცერეცო ან კამა
1-2 კონა ომბალო ,შეგიძლიათ არ დაუმატოთ
დაღერღილი წიწაკა,მარილი გემოვნებით
შაქარი გემოვნებით
მომზადების წესები:
ტყემალი მოვხარშოთ და საცერში გავატაროთ.
გარჩეული ნიორი, გარეცხილი მწვანილი, მოვათავსოთ ბლენდერში. დავასხათ ტყემლის ნახარში და დავაბლენდეროთ.
საცერში გატარებულ ტყემალს დავასხათ დაბლენდერებული მასა, დავუმატოთ წიწაკა, მარილი, შაქარი და კარგად მოვურიოთ.ტყემალი
თუ სქელი გამოგვივიდა,გავათხელოთ ტყემლის ნახარშით .
ჭურჭელი ცეცხლზე შემოვდგათ და ვადუღოთ 20-30 წუთი. დავუმატოთ სალიცილი ან ასპირინი და გადავიტანოთ ქილებში.მოვხუფოთ და შევინახოთ ზამთრისთვის.
0