ინგრედიენტები :
200 მლ.რძე
50 გრ.თაფლი ( 1,5 სუფრის კოვზი)
20 გრ.კარაქი
100 გრ.ფქვილი – პირველი ნაწილი
200 გრ.შაქარი
40 გრ.კვერცხის გული
1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
1 ჩაის კოვზი მშრალი ჯანჯაფილი
1/3 ჩაის კოვზი მუსკატის კაკალი
250 გრ.ფქვილი მეორე ნაწილი
60 გრ.კაკაო მაღალი ხარისხის
7 გრ. სოდა
აისინგი :
60 გრ.კვერცხის ცილა
250 გრ.შაქრის პუდრა
2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
მომზადების წესები :
შაქრი და 100 გრ. ფქვილი (პირველი ნაწილი ) შევურიოთ ერთმანეთს.
რძეში ჩავყაროთ სანელებლები ( დარიჩინი,ჟანჯაფილი, მუსკატი )., შევურიოთ თაფლი და გაზზე გამდნარი კარაქი.
რძიანი მასა ,როგორც კი ადუღდება ,გადმოვდგათ და დავაყაროთ საქრისა დაფქვილის ნარევი.ცხელ რძეში ფქვილი მოიხარშება, შაქარი გადნება.ცოტა ხნით გავჩეროთ გაგრილებამდე.
შევურიოთ მეორე ნაწილი ფქვილი,კაკაო და სოდა ერთმანეთს.კაკაო უნდა ავიღოთ ძალიან ხარისხიანი,რონ თაფლაკვერს გემო არ შეუცვალოს.
თხელ ცომს დავუმატოთ კვერცხის გულები ,მოვურიოთ და ამის შემდეგ შევათქვიფოთ დანარჩენი.მშრალი ინგრედიენტები. მივიღებთ მუქი ფერის წებოვან ცომს. ცომი ხელზე მიგვეკვრება,მაგრამ ფქვილის დამატება არ შეიძლება.
ფქვილმოყრილ მაგიდაზე ცომი 5-6 მმ სისქზე გავაბრტყელოთ და ამოვჭრათ სასურველი ფორმები ან დავყოთ გუნდებად და თითოეულს მივცეთ ბურთულის ფორმა.
თუნუქის ფირფიტაზე დავაფინოთ ქაღალდი, დავაწყოთ ცომის ბურთულები, გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 10 წუთი.
გაგრილებული პრიანიკები ამოვსვაროთ აისინგში.
აისინგის მომზადება : კვერცხის ცილა, შაქრის პუდრა და ლიმონის წვენი შევურიოთ.