phaOIHyTX4GbmNqds07Tn1LiL_2cCkzyayLZAEcXn_Q
5/5

შოკოლადის თაფლაკვერი, იგივე “პრიანიკი “

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

200 მლ.რძე

50 გრ.თაფლი ( 1,5 სუფრის კოვზი)

20 გრ.კარაქი

100 გრ.ფქვილი –  პირველი ნაწილი

200 გრ.შაქარი

40 გრ.კვერცხის გული

1 ჩაის კოვზი დარიჩინი

1 ჩაის კოვზი მშრალი ჯანჯაფილი

1/3 ჩაის კოვზი მუსკატის კაკალი

250 გრ.ფქვილი მეორე ნაწილი

60 გრ.კაკაო მაღალი ხარისხის

7 გრ. სოდა

აისინგი :

60 გრ.კვერცხის ცილა

250 გრ.შაქრის პუდრა

2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი

მომზადების წესები :

შაქრი და  100 გრ. ფქვილი (პირველი ნაწილი ) შევურიოთ ერთმანეთს.

რძეში ჩავყაროთ სანელებლები ( დარიჩინი,ჟანჯაფილი, მუსკატი )., შევურიოთ თაფლი და გაზზე გამდნარი კარაქი.

რძიანი მასა ,როგორც კი ადუღდება ,გადმოვდგათ და დავაყაროთ საქრისა დაფქვილის ნარევი.ცხელ რძეში ფქვილი მოიხარშება, შაქარი გადნება.ცოტა ხნით გავჩეროთ გაგრილებამდე.

შევურიოთ  მეორე ნაწილი ფქვილი,კაკაო და სოდა ერთმანეთს.კაკაო უნდა ავიღოთ ძალიან ხარისხიანი,რონ თაფლაკვერს გემო არ შეუცვალოს.

თხელ ცომს დავუმატოთ კვერცხის გულები ,მოვურიოთ და ამის შემდეგ შევათქვიფოთ  დანარჩენი.მშრალი ინგრედიენტები. მივიღებთ მუქი ფერის წებოვან ცომს. ცომი ხელზე მიგვეკვრება,მაგრამ ფქვილის დამატება არ შეიძლება.

ფქვილმოყრილ მაგიდაზე ცომი  5-6 მმ სისქზე გავაბრტყელოთ და ამოვჭრათ სასურველი ფორმები ან დავყოთ გუნდებად და თითოეულს მივცეთ ბურთულის ფორმა.

თუნუქის ფირფიტაზე დავაფინოთ ქაღალდი, დავაწყოთ ცომის ბურთულები, გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 10 წუთი.

გაგრილებული პრიანიკები ამოვსვაროთ აისინგში.

აისინგის მომზადება : კვერცხის ცილა, შაქრის პუდრა და ლიმონის წვენი შევურიოთ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

სალათი “აწეწილი ” – ქართული სამზარეულო

აწეწილი არის ქართული სალათი საოცარი გემოთი. ინგრედიენტების, სანელებლებისა და მწვანილის სრულყოფილი კომბინაციის წყალობით, სალათს აქვს უნიკალური, ორიგინალური გემო. ინგრედიენტები : * შებოლილი ქათმის მკერდის ფილე

საჭიროა თუ არა დანის ყიდვა ნადირობისთვის?

მრავალფეროვანი სანადირო დანების შემხედვარე, რომელსაც ჩვენ დღეს ბაზარი გვთავაზობს, რთულია გაერკვე იმაში, თუ რომელი მათგანი იყიდო ან გჭირდება თუ არა ის საერთოდ. გამოცდილი მონადირეები ერთ

ლეღვის მურაბა

ინგრედიენტები : 2 კგ.ლეღვი 1,600 გრ.შაქარი 6 ცალი მიხაკის ბუტკო 1  ნაჭერი ლიმონი 3 -4 ჩ.კოვზი ბალზამიკოს ძმარი  თუ სურვილი გვაქვს   მომზადების წესები ;

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here