figa
5/5

ლეღვის ჯემი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

4 კგ ლეღვი

2 კგ.შაქარი

1 ლიმონი

100 მლ.წყალი ( შეგვიძლია არ დავუმატოთ)

1 დარიჩინის ჯოხი (სურვილისამებრ)

მომზადების წესები:

მწიფე ლეღვი გავრეცხოთ,მოვაშოროთ ყუნწი  და ოთხ ნაწილად გავჭრათ.

ალუმინის ქვაბში ჩავაწყოთ ლეღვის ნაჭრები, დავაყაროთ შაქარი, დავასხათ წყალი, ლიმონის წვენი და ჩავდოთ დარიჩინის ჯოხი.

გაზზე დავდოთ გამანაწილებელი და დაბალ ცეცხლზე ვხარშოთ 15-20 წუთი. ლეღვის ხის კოვზით ვურიოთ დროდადრო, რომ არ მიიკრას.

ლეღვის ჯემი გაზიდან გადმოვდგათ, ცოტა გავაგრილოთ,დარიჩინის ჯოხი ამოვიღოთ და დავაბლენდეროთ,ისევ ცეცხლზე შემოვდგათ და ვადუღოთ 20 წუთი. ჯემის სისქის მიხედვით მივხვდებით დუღილის დრო კიდევ გავზარდოთ თუ არა.

ცხელი ჯემი ჩავასხათ სტერილურ ქილებში და მოვხუფოთ.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here