ინგრედიენტები :
400 გრ.იხვის ფილე
1 ფორთოხალი
10 გრ.მარილი
1 ხახვი
5 გრ.შავი დაფქული წიწაკა
1 ჩილი
9 სოკო შამპინიონი
20 გრ.ხმელი ბაზილიკი
20 მლ.ზეითუნის ზეთი
მომზადების წეები :
ხახვი გავფცქვნათ და სახეხზე გავხეხოთ.
იხვის ფილე დავჭრათ,მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ჩილი ,მარილი, ცოტა შავი წიწაკა,მოვასხათ ლიმონის წვენი , ზეთი,მოვასხათ ხახვის წვენი,წავუსვათ გახეხილი ხახვი და ნახევარი საათი შევდოთ მაცივარში დასამარინადებლად.
შამპინიონს მოვაყაროთ მარილი და ბაზილიკი.
ხის ჯოხებზე წამოვაცვათ იხვის ხორცი და სოკო.
ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ფოლგა ,დავალაგოთ დამარილებული ღორის ქონის(ლორი) ნაჭრები,ზემოდან დავდოთ ბადე და დავაწყოთ მწვადის ნაჭრები.
იხვის მწვადის შეწვისას გამოიყოფა დიდი რაოდენობის ცხიმი და დაეწვეთება ლორს,ამით თავიდან ავიცილებთ ღუმელის გაფუჭებას და ცუდ სუნის წარმოქმნას.
იხვისგან მომზადებული კერძების რეცეპტები.
შევწვათ მწვადი 180 გრადუსზე 20-25 წუთი.