Без названия - 2019-11-23T100741.009
5/5

იხვის მწვადი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

400 გრ.იხვის ფილე

1 ფორთოხალი

10 გრ.მარილი

1 ხახვი

5 გრ.შავი დაფქული წიწაკა

1 ჩილი

9 სოკო შამპინიონი

20 გრ.ხმელი ბაზილიკი

20 მლ.ზეითუნის ზეთი

 

მომზადების წეები :

ხახვი გავფცქვნათ  და სახეხზე გავხეხოთ.

იხვის ფილე დავჭრათ,მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ჩილი ,მარილი, ცოტა შავი წიწაკა,მოვასხათ ლიმონის წვენი , ზეთი,მოვასხათ ხახვის წვენი,წავუსვათ გახეხილი ხახვი  და ნახევარი საათი შევდოთ მაცივარში დასამარინადებლად.

შამპინიონს მოვაყაროთ მარილი და ბაზილიკი.

ხის ჯოხებზე წამოვაცვათ იხვის ხორცი და სოკო.

ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ფოლგა ,დავალაგოთ  დამარილებული ღორის ქონის(ლორი) ნაჭრები,ზემოდან დავდოთ ბადე და დავაწყოთ მწვადის ნაჭრები.

იხვის მწვადის შეწვისას გამოიყოფა  დიდი რაოდენობის ცხიმი და დაეწვეთება ლორს,ამით თავიდან ავიცილებთ ღუმელის გაფუჭებას და ცუდ სუნის წარმოქმნას.

იხვისგან მომზადებული კერძების რეცეპტები.

შევწვათ მწვადი 180 გრადუსზე 20-25 წუთი.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here