image001-34-768x600
5/5

ნესვის მურაბა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ნესვი (თესლისა და ქერქის გარეშე) – 1 კგ

შაქარი – 1 კგ

ლიმონი – 1 ც.

წყალი – 1 ჭიქა

დარიჩინი – 2 ჯოხი

კონიაკი – 2 ს.კ.

მომზადების წესები :

ნესვი დავჭრათ კუბებად.

დაჭრილ ნესვს  დავაყაროთ  500 გრ.  შაქარი, მოვასხათ კონიაკი და გავაჩეროთ 1-2 საათი წვენის გამოსაშვებლად.

ლიმონი გავწუროთ.

500 გრ. შაქარს დავასხათ წყალი,ლიმონის წვენი და მოვადუღოთ სიროფი.

ცხელ სიროფში ჩავყაროთ  ნესვის ნაჭრები, ჩავასხათ წვენი და ვადუღოთ დაბალ ცეცხლზე  15 -20 წუთი და გავაჩეროთ მთელი ღამე.

ნესვის ნაჭრები ამოვიღოთ მურაბიდან დაცხრილული კოვზით.

მურაბის წვენი  წამოვადუღოთ, შემდეგ ჩავყაროთ ნესვის ნაჭრები და დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ მოხარშვამდე.

სტერილურ ქილებში ჩავასხათ მურაბა. თითოეულში ჩავდოთ ერთი დარიჩინის ჯოხი და მოვხუფოთ.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here