ფინური სტილის ზარმაცი ბლინები – Pannukakku, ცომეულია მათთვის, ვისაც უყვარს კარგი ჭამა და არ სურს გაზქურასთან იდგეს მთელი დღის განმავლობაში..ფაქტია, რომ დესერტს ერთ ფენად აცხობენ საცხობ ფირფიტაზე, შემდეგ კი ნაჭრებად დაჭრიან ან ახვევენ.
ინგრედიენტები :
500 მლ.რძე
3 კვერცხი
250 გრ.ფქვილი
3 სუფრის კოვზი შაქარი
გამაფხვიერებელი დანის წვერით
50 გრ.გაზზე გამდნარი კარაქი
მწიკვი მარილი
გულსართი:
200 გრ.ხაჭო, 2 უსფრის კოვზი შაქარი და ალუბალი
ან ნებისმიერი სურვილის მიხედვით
მომზადების წესები :
თუმელის ფირფიტაზე დავაფიმოთ ქაღალდი, მოვუსვათ ცხიმი.
ღუმელი გავახუროთ 200 გრადუსზე.
მოვამზადოთ ბლინის ცომი, დავასხათ ღუმელის ფირფიტაზე და გამოვაცხოთ 15-20 წუთი.
გულსართის მომზადება : ხაჭო დავაბლენდეროთ,შევურიოთ შაქარი და ალუბალი.
ოდნავ გაგრილებულ ბლინს წავუსვათ ხაჭოს გულსართი და გადავახვიოთ.
პანუკაკუ დავჭრაათ ნაჭრებად და მივირთვათ გემრიელად!