1
5/5

ღუმელში გამომცხვარი ზარმაცი ბლინები” Pannukakku “-ფინური სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ფინური სტილის ზარმაცი ბლინები – Pannukakku, ცომეულია მათთვის, ვისაც უყვარს კარგი ჭამა და არ სურს გაზქურასთან იდგეს მთელი დღის განმავლობაში..ფაქტია, რომ დესერტს ერთ ფენად  აცხობენ საცხობ ფირფიტაზე, შემდეგ კი ნაჭრებად დაჭრიან ან ახვევენ.

ინგრედიენტები :

500 მლ.რძე

3 კვერცხი

250 გრ.ფქვილი

3 სუფრის კოვზი შაქარი

გამაფხვიერებელი დანის წვერით

50 გრ.გაზზე გამდნარი კარაქი

მწიკვი მარილი

გულსართი:

200 გრ.ხაჭო, 2 უსფრის კოვზი შაქარი და ალუბალი

ან ნებისმიერი სურვილის მიხედვით

მომზადების წესები :

თუმელის ფირფიტაზე დავაფიმოთ ქაღალდი, მოვუსვათ ცხიმი.

ღუმელი გავახუროთ 200 გრადუსზე.

მოვამზადოთ ბლინის ცომი, დავასხათ ღუმელის ფირფიტაზე და გამოვაცხოთ 15-20 წუთი.

გულსართის მომზადება :  ხაჭო დავაბლენდეროთ,შევურიოთ შაქარი და ალუბალი.

ოდნავ გაგრილებულ ბლინს წავუსვათ ხაჭოს გულსართი და გადავახვიოთ.

პანუკაკუ დავჭრაათ ნაჭრებად და მივირთვათ გემრიელად!

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here