katleti turquli
5/5

წვნიანი კატლეტები “Kad-nbudu” ბრინჯით – თურქული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

“Kad-nbudu” სიტყვასიტყვით ითარგმნება, როგორც ქალის ბარძაყი. კატლეტს , ალბათ მას კატლეტების ფორმა აქვს.  თურქული კატლეტები ძალიან წვნიანია და აქვს ხრაშუნა ქერქი.

ინგრედიენტები :

500 გრ.საქონლის ფარში

1 კვერცხი

1 თავი ხახვი

50 გრ. ბრინჯი

300 მლ. წყალი

1/3  ჩაის კოვზი კუმინი( ძირა )

მარილი და პილპილი გემოვნებით

შესაწვავად :

3 კვერცხი

ზეთი

სუხარი

მომზადების წესები :

ბრინჯი მოვხარშოთ ადუღებულ წყალში.

ხახვი დავჭრათ ძალიან წვრილად.

ხახვი მოვშუშოთ 2 სუფრის კოვ ზეთში ტაფაზე და შემდეგ მასთან ერთად მოვშუშოთ 250 გრ.ფარში.

მოშუშული ფარში ხახვთან ერთად შევურიოთ ნედლ ფარშს, დავაყაროთ ბრინჯი, დავუმატოთ კვერცხი, სანელებლები, მოვზილოთ კატლეტის ცომი და დავამზადოთ კატლეტები .

კვერცხი გავთქვიფოთ.

კატლეტები ჯერ ამოვსვაროთ  საფანელში ,შემდეგ კვერცხში და შევწვათ.

ეს კერძი  ძალიან გემრიელია !

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here