დღეს ჩვენ მოვამზადებთ გამრიელ და არომატულ მაწყვის კრემს ნაღებისა და ჟელატინის გარეშე.კრემი არის ძალიან სტაბილური და გამოიყენება , როგორც დესერტების გასაფორმებლად , ასევე ტორტის ბისკვიტის გასალესად.
ინგრედიენტები :
250 გრ.მარწყვის პიურე
90 გრ.შაქარი
100 გრ.კარაქი
1 კვერცხი
30 გრ.სახამებელი
მომზადების წესები :
მარწყვი დავაბლენდეროთ, გავატაროთ საცერში და შაქართან ერთად მოვადუღოთ.
კვერცხში შევურიოთ სახამებელი, ჩავასხათ წვრილი ჭავლით ცხელი მაწყვის პიურე, განუწყვეტლივ ვურიოთ, რომ კვერცხი არ აგვიჭრას. შემდეგ ქვაბი ცეცხლზე დავაბრუნოთ და მოვადუღოთ ფაფა.
ფაფა გადავიტანოთ სხვა თასში,გადავაფაროთ პლასტიკი კონტაქტში და ისე გავაგრილოთ.
გაგრილებულ ფაფას შევათქვიფოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარქი და ნახევარი საათი შევდოთ მაცივარში სტაბილიზაციისათვის.
აღნიშნული რაოდენობის მარწყვის კრემით შეგვიძლია,გავაფორმოთ 12 ქაფქეიქი და გავლესოთ 16 დიამეტრის ტორტის ბისკვიტი.