134831
5/5

როგორ შევინახოთ ვაზის ფოთლები ზამთრისათვის: 3 განსხვავებული მეთოდი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ვაზის ფოთლებში შეხვეული ტოლმა წარმოუდგენლად გემრიელი და ჯანსაღი კერძია. სამწუხაროდ, ზამთარში არ არის ყურძნის ფოთლები და იმისათვის, რომ მთელი ზამთარი მისი არომატით ვისიამოვნოთ, მოგვიწევს დამარინადება.

ინგრედიენტები :

ვაზის  ფოთლები

მომზადების წესები :

დავკრიფოთ ვაზის ქორფა ფოთლები.

ვაზის ფოთლები გავრეცხოთ,გავშალოთ კულინარიულ ხელსახოცზე და გავაშროთ.

5-5 ცალი ფოთოლი ერთმანეთზე  დავაწყოთ,  დავახვიოთ სიგარასავით, მჭიდროდ ჩავაწყოთ  მინის ქილებში ან პლასტმასის ხრახნიან  ბოთლებში.ასევე მჭიდროდ დავახუროთ თავსახური და შევინახოთ გრილ ადგილას.

მომზადების მეორე ვერსია :

დავკრიფოთ ვაზის ქორფა ფოთლები.

ვაზის ფოთლები გავრეცხოთ,გავშალოთ კულინარიულ ხელსახოცზე და გავაშროთ.

5-5 ცალი ფოთოლი ერთმანეთზე  დავაწყოთ,  დავახვიოთ სიგარასავით, მჭიდროდ ჩავაწყოთ  ცელოფნის პარკში და გავყინოთ.

გალღობილი ფოთოლი გამუქდება,

გამოყენების წინ ჩვეულებრივი წესით დავდუღრავთ და გამოვიყენებთ.

მომზადების მესამე ვერსია :

120 ცალი ვაზის ფოთოლი

2 სუფრის კოვზი მარილი

1 სუფრის კოვზი  შაქარი

200 მლ.ძმარი

1 ლიტრა წყალი

ოხრახურშისა და ტარხუნის ღეროები – არ არის აუცილებელი

მომზადების წესები :

დავკრიფოთ ვაზის ქორფა ფოთლები.

ვაზის ფოთლები გავრეცხოთ,გავშალოთ კულინარიულ ხელსახოცზე და გავაშროთ.

10 10  ცალი ფოთოლი ერთმანეთზე  დავაწყოთ,  დავახვიოთ რულეტივით, მჭიდროდ ჩავაწყოთ ქილებში ,ამ ეტაფზე შეგვიძლია  ,არომატის გასაძლიერებლად,  ჩავაყოლოთ ოხრახურშის ან ტარხუნის ღეროები ( არ არის სავალდებულო),დავასხათ ქაფქაფა მარინადი, ისე რომ ყველა ფოთოლს თანაბრად მოხვდეს, გავაპიპინოთ, მოვხუფოთ, ამოვატრიალოთ და დავალაგოთ თავით ქვემოთ,ასევე გავაციოთ და შევინახოთ გრილ ადგილას.

მარინადის მომზადება : წყალი, ძმარი, მარილი და შაქარი ვადუღოთ  3-5 წუთი.

რჩევა : სასურველია , ადესა ყურძნის ფოთლები მოვკროფოთ 16 ივნისიდან.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here