ვაზის ფოთლებში შეხვეული ტოლმა წარმოუდგენლად გემრიელი და ჯანსაღი კერძია. სამწუხაროდ, ზამთარში არ არის ყურძნის ფოთლები და იმისათვის, რომ მთელი ზამთარი მისი არომატით ვისიამოვნოთ, მოგვიწევს დამარინადება.
ინგრედიენტები :
ვაზის ფოთლები
მომზადების წესები :
დავკრიფოთ ვაზის ქორფა ფოთლები.
ვაზის ფოთლები გავრეცხოთ,გავშალოთ კულინარიულ ხელსახოცზე და გავაშროთ.
5-5 ცალი ფოთოლი ერთმანეთზე დავაწყოთ, დავახვიოთ სიგარასავით, მჭიდროდ ჩავაწყოთ მინის ქილებში ან პლასტმასის ხრახნიან ბოთლებში.ასევე მჭიდროდ დავახუროთ თავსახური და შევინახოთ გრილ ადგილას.
მომზადების მეორე ვერსია :
დავკრიფოთ ვაზის ქორფა ფოთლები.
ვაზის ფოთლები გავრეცხოთ,გავშალოთ კულინარიულ ხელსახოცზე და გავაშროთ.
5-5 ცალი ფოთოლი ერთმანეთზე დავაწყოთ, დავახვიოთ სიგარასავით, მჭიდროდ ჩავაწყოთ ცელოფნის პარკში და გავყინოთ.
გალღობილი ფოთოლი გამუქდება,
გამოყენების წინ ჩვეულებრივი წესით დავდუღრავთ და გამოვიყენებთ.
მომზადების მესამე ვერსია :
120 ცალი ვაზის ფოთოლი
2 სუფრის კოვზი მარილი
1 სუფრის კოვზი შაქარი
200 მლ.ძმარი
1 ლიტრა წყალი
ოხრახურშისა და ტარხუნის ღეროები – არ არის აუცილებელი
მომზადების წესები :
დავკრიფოთ ვაზის ქორფა ფოთლები.
ვაზის ფოთლები გავრეცხოთ,გავშალოთ კულინარიულ ხელსახოცზე და გავაშროთ.
10 10 ცალი ფოთოლი ერთმანეთზე დავაწყოთ, დავახვიოთ რულეტივით, მჭიდროდ ჩავაწყოთ ქილებში ,ამ ეტაფზე შეგვიძლია ,არომატის გასაძლიერებლად, ჩავაყოლოთ ოხრახურშის ან ტარხუნის ღეროები ( არ არის სავალდებულო),დავასხათ ქაფქაფა მარინადი, ისე რომ ყველა ფოთოლს თანაბრად მოხვდეს, გავაპიპინოთ, მოვხუფოთ, ამოვატრიალოთ და დავალაგოთ თავით ქვემოთ,ასევე გავაციოთ და შევინახოთ გრილ ადგილას.
მარინადის მომზადება : წყალი, ძმარი, მარილი და შაქარი ვადუღოთ 3-5 წუთი.
რჩევა : სასურველია , ადესა ყურძნის ფოთლები მოვკროფოთ 16 ივნისიდან.