marwyvis nayeni jelato
5/5

იტალიური მარწყვის დესერტი ” ჯელატო “- ხილის ნაყინი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ნგრდიენტები :

160 გრ. მარწყვი ან მაყვალი

3 კვერცხის გული

36% ნაღები 200 მლ

200 (3,5 %)მლ.რძე

200 გრ.შაქარი

მომზადების წესები :

მარწყვი ან მაყვალი დავაბლენდეროთ.

რძე, ნაღები  და ნახევარი შაქარი  შევურიოთ ერთმანეთს,მივიყვანოთ ადურებამდე და გადმოვდგათ არ უნდა ავადუღოთ ნარევი გავაციოთ.

კვერცხის გულები დარჩენილ შაქართან ერთად ავთქვიფოთ,დავასხათ გაგრილებული რძიანი მასა,მოვურიოთ და შემოვდგათ ორთქლის აბაზანაზე.

დაახლოებით 10-12 წუთში მასა გასქელდება,გადმოვიტანოთ,შევურიოთ ხილის პიურე  და გავაგრილოთ ცივ წყალში.

ნაყინის თხევადი მას გადავიტანოთ გასაყინ ფორმაში და 6 საათი შევდოთ საყინულეში. 2 საათის შემდეგ ნაყინი გამოვიტანოთ მაცივრიდან,  ავთქვიფოთ და ისევ საყინულეში დავაბრუნოთ.ამის შემდეგ ამ პროცედურას ვიმეორეთ ყოველ ნახევარ საათში.

მივირთვათ გემრიელად!

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here