ინგრედიენტები :
500 გრ.ხაჭო
50 გრ.არაჟანი
50 გრ.ნაღების კარაქი
65 გრ.შაქრის პუდრა
60 გრ.ქიშმიში
მარილი დანის წვერით
ვანილი დანის წვერით
10 გრ.ჟელატინი
30 მლ.წყალი ჟელატინის დასალბობად
1 ფორთოხლის ცედრა
50 გრ.ფორთოხლის ცუკატი
ქოქოსის ფანტელები
მომზადების წესები :
ჟელატინს დავასხათ ოთახის ტემპერატურის წყალი და დავდოთ ასაფუებლად.
დავალბოთ ქიშმიში და ფორთოხლის ცუკატი.
ხაჭო, კარაქი, არაჟანი და შაქრის პუდრა დავაბლენდეროთ,შევურიოთ გაზზე გამღვალი ჟელატინი და ფორთოხლის ცედრა ,მარილი,ვანილი,ქოქოსის ფანტელები და ცუკატები.
პასკა გადავიტანოთ ფორმაში და მოვრთოთ ჩვენი გემოვნებით.
თუ ფორმა არ გვაქვს ,ავიღოთ არაჟნის ან მაიონეზის 500 გრ პლასტიკის ქილები. ძირში გავუკეთოთ ფართე ზომის 5-6 ჭრილი. ჭრილის ამოჭრა აუცილებელია,რომ სითხე გარეთ გამოვიდეს.
ფორმა დავდოთ ღრმა თეფშზე ,შიგ ჩავაფინოთ 2-3 ფენად მარლა, ჩავდოთ პასკა მოვუკრათ თავი, ზემოდან სიმძიმე მოვათავსოთ.
პასკა მაცივარში შევდოთ დაახლოებით 7-8 საათი.შემდეგ ზემოდან მარლას გადავხსნით, დავაფარებთ თეფშს, ამოვაბრუნებთ და ამის შემდეგ მოვხსნით ფორმას და მარლას.