ინგრედიენტები :
500 გრ.ხაჭო
150 გრ.არაჟანი
200 მლ. მოხარშული შედედებული რძე
150 გრ. ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი
60 გრ.ქიშმიში
თხილი ცოტა
მწიკვი მარილი.
1 შეკივრა შაქრიანი ვანილი
მომზადების წესები :
ხაჭო გავატაროთ მეტალის საცერში.
ავთქვიფოთ ერთად კარაქი, არაჟანი და მოხარშული შედედებული რძე.
მიღებულ მასა დავასხათ ხაჭოს ,დავაბლენდეროთ, დავუმატოთ ქიშმიში, დაჭრილი და მოხალული თხილი .
პასკა გადავიტანოთ ფორმაში და მოვრთოთ ჩვენი გემოვნებით.
თუ ფორმა არ გვაქვს ,ავიღოთ არაჟნის ან მაიონეზის 500 გრ პლასტიკის ქილები. ძირში გავუკეთოთ ფართე ზომის 5-6 ჭრილი. ჭრილის ამოჭრა აუცილებელია,რომ სითხე გარეთ გამოვიდეს.
ფორმა დავდოთ ღრმა თეფშზე ,შიგ ჩავაფინოთ 2-3 ფენად მარლა,ჩავდოთ პასკა მოვუკრათ თავი, ზემოდან სიმძიმე მოვათავსოთ.დროდადრო ამ სითხეს ვღვრით.
პასკა მაცივარში შევდოთ დაახლოებით 12-15 საათი.შემდეგ ზემოდან მარლას გადავხსნით, დავაფარებთ თეფშს, ამოვაბრუნებთ და ამის შემდეგ მოვხსნით ფორმას და მარლას.
ხაჭოს პასკას გადავასხათ შოკოლადის მინანქარი ან გავაფორმოთ სურვილისამებრ