shafran 5
5/5

კულიჩის ესენცია

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

დღეს მოვამზადოთ კულიჩის ( პასკის ) ესენცია

სურნელოვანი ნაყენი უნდა მომზადდეს კულიჩის გამოცხობამდე 20-30 დღით ადრე და გამოყენებამდე  შევინახოთ  მაცივარში.

ერთ ლიტრა რძეზე მომზადებულ პასკის მასას ვუმატებთ დაახლოებით 3 სუფრის კოვზს ( 45-50 მლ) ესენციას.მეტი არ მოგვივიდეს, რომ კულიჩი  არ გაამწაროს .

2  ლიმონი და 1  ფორთოხალი

300 მლ.სახლის არაყი ან კონიაკი

2  დაფქული მუსკატის კაკალი

1/2 ჩაის კოვზი დარიჩინი

1 ჩაის კოვზი მიხაკი

1 სუფრის კოვზი ილი

2 შეკვრა ვანილი

1 ჩაის კოვზი მარილი

დანის წვერით ჯანჯაფილი, შეგიძლიათ  არც დაუმატოთ

1 სუფრის კოვზი   შაფრანი ( ყვითელი ფერის მისაცემად )

ლიმონი და ფორთოხალი დავჭრათ,  კურკები გამოვაცალოთ ,დავაყროთ დაფქული ინგრედიენტები, შაფრანი, დავასხათ არაყი ან კონიაკი,დავახუროთ თავსახური და მინის ქილით შევდოთ მაცივარში.

გამოყენების წინ  საწურში ან   ორფენა მარლაში გადავწუროთ.

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here