3b44b5000d3ada04c028c395cd05cbfb_M

ალუბლის ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

200 გრ. ორცხიბილა

100 გრ.ნაღების კარაქი

 

გულსართი:

200 გრ.დაკურკული ალუბალი

4 ს.კოვზი შაქარი

30 გრ.ჟელატინი

200 მლ.ალუბლის წვენი

250 გრ.ხაჭო

250 გრ.არაჟანი

ჟელატინს დავასხათ ოთახის ტემპერატურის წყალი და დავდოთ 20 წუთი ასაფუებლად.

დასაშლელ ფორმაში ჩავაფინოთ ცელოფანი.

ორცხობილა დავაბლენდეროთ,შევურიოთ გამდნარი კარაქი.

ბისკვიტი გადავიტანოთ ფორმაში და ხელით ან კოვზით ფსკერზე ჩავტკეპნოთ.

ფორმა ბისკვიტით შევდოთ მაცივარში 20 წუთი.

ხაჭო დავაბლენდეროთ,შევურიოთ არაჟანი,შაქარი,ორთქლზე დამდნარი ნახევარი ჟელატინი.

გულსართი დავასხათ ბისკვიტს და შევდოთ მაცივარში 2 საათი.

ალუბლის წვენი კარგად გავაცხელოთ. მასში გავხსნათ  ჟელატინი და დავასხათ ჩიზქეიქს, მოვაყართ დაკურკული ალუბალი.ჩიზქეიქი შევდოთ მაცივარში 2-3 საათი.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

თხილიანი აჯიკა -გურული სამზარეულო

ინგრედიენტები; 200 გრ.მწარე მწვანე წიწაკა 50 გრ.მწვანე ბულგარული 15 გრ.ნიორი 200 გრ.მაცვლოვანი ქინძი 500 გრ.გარჩეული წიწაკა 20 მლ.ძმარი გადადუღებული წყალი საჭიროებისამებრ 5 გრ.უცხო სუნელი 5

ფილოს ცომი

ფილო სიფრიფანა ცომის ფირფიტებია.მას  ხშირად იყენებენ აღმოსავლეთ,ბერძნულ,თურქულ და ლიბანურ სამზარეულოში სხვა და სხვა დესერტების,ღვეზელების მოსამზადებლად. ინგრედიენტები: 400 გრ.ფქვილი 1 გრ. მარილი 2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი

მეგრული სამეფო ხაჭაპური

ინგრედიენტები: 500 გრ სულგუნი 300 გრ.იმერული ყველი 300 გრ.სულგუნი თხლად დაჭრილი ინგრედიენტები ცომისათვის: 450 გრ.ფქვილი 1 კვერცხი 1 კვერცხის გული 150 მლ.წყალი 100 მლ.რძე 11

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია