ინგრედიენტები სამარხვო ბისკვიტისათვის :
130 გრ.ფქვილი
140 გრ.ყავისფერი შაქარი ,შესაძლებელია თეთრიც
60 მლ.ფორთოხლის ფრეში ( ახალგამოწურული წვენი )
1 ფორთოხლის ცედრა.
60 მლ.რაფინირებული ზეთი
150 გრ.მოხალული ნიგოზი
250 გრ.მსხვილ სახეხზე გახეხილი სტაფილო
2 გრ.დარიჩინი
1/3 ჩაის კოვზი მარილი
მომზადების წესები :
ღუმელი წინასწარ გავახუროთ 170 გრადუსზე.
შევურიოთ მშრალი ინგრედიენტები :ფქვილი, მარილი, შაქარი, დარიჩინი, გამაფხვიერებელი.
მშრალ ინგრედიენტებს დავუმატოთ ზეთი,ფორთოხლის წვენი,ფორთოხლის ცედრა.
ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი და მასში გადავიტანოთ ცომი.
ბისკვიტი გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე 50 წუთი.
ბისკვიტი გავაციოთ, შემოვახვიოთ პლასტიკი და 12 საათი გავაჩეროთ.
ფორთოხლის მარმელადი:
100 გრ.ფორთოხლის კანგაცლილი რბილობი
50 მლ.ფორთოხლის ფრეში
4 გრ.პექტინი
ნახევარი ფორთოხლის ცედრა
40 გრ.შაქარი
1/5 ჩაის კოვზი ლიმონმჟავა
მომზადების წესები :
პექტინი და შაქარი შევურიოთ.
ფორთოხლის ცედრა, რბილობი და ფრეში შევურიოთ, შევათბოთ 40 გრადუსამდე, შემდეგ დავუმატოთ შაქარი პექტინთან ერთად, მივიყვანოთ ადუღებამდე ,ვადუღოთ ცეცხლზე მხოლოდ 1 წუთი და გადმოვდგათ.
გადავაფაროთ პლასტიკი კონტაქტში და ისე გავაგრილოთ.
სამარხვო კრემი :
500 მლ.წყალი
3 სუფრის კოვზი ფქვილი
150 გრ.შაქარი
ვანილი
100 გრ.მცენარეული კარაქი
150 გრამი სამარხვო ნაღების ფხვნილი გახსნილი 150 მლ წყალში
მომზადების წესები :
შაქარი, ვანილი და ფქვილი შევურიოთ,დავასხათ წყალი და მოვადუღოთ ფაფა.
ფაფა გავაგრილოთ.
ცივ ფაფას შევათქვიფოთ კარაქი.
სამარხვო ნაღების ფხვნილი შევურიოთ ცივ წყალს, ავთქვიფოთ და შემდეგ შევათქვიფოთ კარაქიანი ფაფა.
სტაფილოს ბისკვიტი გავჭრათ 3 ნაწილად, ფენებს შორის წავუასვათ ფორთოხლის მარმელადი ან კრემი გავაფორმოთ ფორთოხლის ჩიფსებით ან სურვილისამებრ.