Без названия - 2019-11-24T120556.368

ალუბლის ტარტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კვერცხის გული

250 გრ.ფქვილი

100 გრ.კარაქი

50 გრ. არაჟანი

2 ს.კოვზი შაქარი

მწიკვი მარილი

ნახ.ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი

მომზადების წესები :

თასში ჩავყაროთ ფქვილი,მარილი,შაქარი ,გამაფხვიერებელი,კარგად შევურიოთ ერთმანეთს,ჩავახეხოთ ცივი კარაქი და ხელის თითებით ავაფხვიეროთ.შემდეგ შევურიოთ კვერცხის გული და არაჟანი.

ცომი მოვზილოთ სწრაფად,რომ არ გათბეს,შევკრათ ერთ გუნდად,შევახვიოთ პლასტიკში და შევდოთ 30 წუთი მაცივარში.

გულსართი:

600 გრ.დაკურკული ალუბალი

400 გრ.შაქარი

3 ს.კოვზი სახამებელი

დარიჩინი

ალუბალს დავაგაროთ შაქარი და მოვხარშოთ. წვენი ვადუღოთ 10 წუთი. დავუმატოთ დარიჩინი.

წყალში გავხსნათ სახამებელი ,შევურიოთ ალუბლის წვენს ,წამოვადუღოთ და გავაგრილოთ.

24 სმ დიამეტრის ტარტის ფორმაში მოვათავსოთ ტარტის ცომი,ფსკერი დავჩხვლიტოთ ჩანგლით და შევდოთ მაცივარში ნახევარი საათი.

ცომს დავადოთ სიმძიმე და გამოვაცოხოთ 10 წუთი 180 გრადუსზე წინაწარ გახურებულ ღუმელში,შემდეგ სიმძიმე ამოვიღოთ, სწრაფად ჩავდოთ გულსართი და გამოვაცხოთ 20-25 წუთი.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყიყლიყოს კლასიკური და განსხვავებული რეცეპტი

ინგრედიენტები : 2 კვერცხი მწიკვი მარილი 1 ჩ.კოვზი შაქარი 50 მლ.რძე ნახევარი ბატონი ან თეთრი პური ზეთი ან კარაქი შესაწვავად   მომზადების წესები : კვერცხს

პოპულარული,გემრიელი სალათი მიმოზა – მხიარული თაგვები

ინგრედიენტები : 2 მსხვილი სტაფილო 4 კარტოფილი 5-6 კვერცხი ნახევარი თავი ხახვი 1 ორაგულის  ან სარდინის კონსერვი 1  პატარა  მაიონეზი 1 ს.კოვზი ძმარი შაქარი მწიკვი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია