Без названия - 2019-11-24T120556.368

ალუბლის ტარტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კვერცხის გული

250 გრ.ფქვილი

100 გრ.კარაქი

50 გრ. არაჟანი

2 ს.კოვზი შაქარი

მწიკვი მარილი

ნახ.ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი

მომზადების წესები :

თასში ჩავყაროთ ფქვილი,მარილი,შაქარი ,გამაფხვიერებელი,კარგად შევურიოთ ერთმანეთს,ჩავახეხოთ ცივი კარაქი და ხელის თითებით ავაფხვიეროთ.შემდეგ შევურიოთ კვერცხის გული და არაჟანი.

ცომი მოვზილოთ სწრაფად,რომ არ გათბეს,შევკრათ ერთ გუნდად,შევახვიოთ პლასტიკში და შევდოთ 30 წუთი მაცივარში.

გულსართი:

600 გრ.დაკურკული ალუბალი

400 გრ.შაქარი

3 ს.კოვზი სახამებელი

დარიჩინი

ალუბალს დავაგაროთ შაქარი და მოვხარშოთ. წვენი ვადუღოთ 10 წუთი. დავუმატოთ დარიჩინი.

წყალში გავხსნათ სახამებელი ,შევურიოთ ალუბლის წვენს ,წამოვადუღოთ და გავაგრილოთ.

24 სმ დიამეტრის ტარტის ფორმაში მოვათავსოთ ტარტის ცომი,ფსკერი დავჩხვლიტოთ ჩანგლით და შევდოთ მაცივარში ნახევარი საათი.

ცომს დავადოთ სიმძიმე და გამოვაცოხოთ 10 წუთი 180 გრადუსზე წინაწარ გახურებულ ღუმელში,შემდეგ სიმძიმე ამოვიღოთ, სწრაფად ჩავდოთ გულსართი და გამოვაცხოთ 20-25 წუთი.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 ცალი ინდაური 700 გრ.ნიგოზი 2 თავი ხახვი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი) დანის წვერით

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ გულსართისათვის : კარტოფილი  5 ცალი ხახვი 1  თავი ზეთი მარილი,პილპილი გემოვნებით

სალათი ” შანხაი “

ინგრედიენტები : 350 გრ.ქათმის ფილე 350 გრ.ქამა სოკო 150 გრ.სიმინდის მარცვალი 250 გრ.კონსერვირებული ანანასი 50 გ.ზეთის ხილის დაკურკული მარცვლები 2 ს.კოვზი  მაიონეზი (სავსე) მარილი გემოვნებით

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია