Без названия - 2019-11-24T120556.368
5/5

ალუბლის ტარტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კვერცხის გული

250 გრ.ფქვილი

100 გრ.კარაქი

50 გრ. არაჟანი

2 ს.კოვზი შაქარი

მწიკვი მარილი

ნახ.ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი

მომზადების წესები :

თასში ჩავყაროთ ფქვილი,მარილი,შაქარი ,გამაფხვიერებელი,კარგად შევურიოთ ერთმანეთს,ჩავახეხოთ ცივი კარაქი და ხელის თითებით ავაფხვიეროთ.შემდეგ შევურიოთ კვერცხის გული და არაჟანი.

ცომი მოვზილოთ სწრაფად,რომ არ გათბეს,შევკრათ ერთ გუნდად,შევახვიოთ პლასტიკში და შევდოთ 30 წუთი მაცივარში.

გულსართი:

600 გრ.დაკურკული ალუბალი

400 გრ.შაქარი

3 ს.კოვზი სახამებელი

დარიჩინი

ალუბალს დავაგაროთ შაქარი და მოვხარშოთ. წვენი ვადუღოთ 10 წუთი. დავუმატოთ დარიჩინი.

წყალში გავხსნათ სახამებელი ,შევურიოთ ალუბლის წვენს ,წამოვადუღოთ და გავაგრილოთ.

24 სმ დიამეტრის ტარტის ფორმაში მოვათავსოთ ტარტის ცომი,ფსკერი დავჩხვლიტოთ ჩანგლით და შევდოთ მაცივარში ნახევარი საათი.

ცომს დავადოთ სიმძიმე და გამოვაცოხოთ 10 წუთი 180 გრადუსზე წინაწარ გახურებულ ღუმელში,შემდეგ სიმძიმე ამოვიღოთ, სწრაფად ჩავდოთ გულსართი და გამოვაცხოთ 20-25 წუთი.

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ქლიავის და ვაშლის ჯემი

ინგრდიენტები ; 1,5  კგ.ქლიავი 1.5 კგ. ვაშლი 2 კგ. შაქარი 1 ლიმონის წვენი და ცედრა 5 სმ. ჯანჯაფილი მომზადების წესები :   ქლიავი გავრეცხოთ და

მუსაკა ( ბადრიჯანი ხორცით და ყველით) – ბერძნული სამზარეულო

ინგრედიენტები : 600 გრ.ბადრიჯანი 400 გრ.კარტოფილი 150 გრ.მაგარი ყველი 30 გრ.საფანელი 100 მლ.ზეთი 90 გრ.მარილი სოუსი ბეშამელი : 50 გრ.კარაქი 100 გრ.ფქვილი 1 ლიტრი რძე

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბადრიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here