ფუნთუშები, რომლებსაც “აჩმას” უწოდებენ, თურქული სამზარეულოს კლასიკაა. ამ უგემრიელის ფუნთუშას ამზადებენ მარტივად და სწრაფად.
ინგრედიენტები:
500 მლ.რძე
12 გრ.საფუარი
3 სუფრის კოვზი შაქარი
100 მლ.ზეთი
700-400 გრ.ფქვილი
მწიკვი მარილი
1კვერცხი ცომისათვის+ 1 კვრცხის გული ზემოდან წასასმელად
100 გრ.კარაქი
მომზადების წესები :
ფქვილი გავცრათ.
თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი და შაქარი, დავუმატოთ კვერცხი,ზეთი და მარილი,მოვაყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
ცომს გადავაფაროთ საკვების შესაფუთი პარკი და ერთი საათი დაველოდოთ აფუებას.
ამოსული ცომი დავყაოთ გუნდებად.
ერთი ფუნთუშის მოსამზადებალდ დაგვჭირდება 2 ცალი გუნდა.
გუნდები გავაბრტყელოთ, წავუსსვათ დარბილებული კარაქი და გადავახვიოთ.
ფუნთუშებს წავუსვათ კვერცხის გული,
მოვაყაროთ შავი ქუნჟუთის მარცვლები, გავაჩეროთ 10 წუთი და გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 20 წუთი.