tureckie_bulochki-556899
5/5

თურქული ფუნთუშა – უცხოური სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ფუნთუშები, რომლებსაც “აჩმას” უწოდებენ, თურქული სამზარეულოს კლასიკაა.  ამ უგემრიელის ფუნთუშას  ამზადებენ მარტივად და სწრაფად.

ინგრედიენტები:

500 მლ.რძე

12 გრ.საფუარი

3 სუფრის კოვზი შაქარი

100 მლ.ზეთი

700-400 გრ.ფქვილი

მწიკვი მარილი

1კვერცხი ცომისათვის+ 1 კვრცხის გული ზემოდან წასასმელად

100 გრ.კარაქი

მომზადების წესები :

ფქვილი გავცრათ.

თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი და შაქარი, დავუმატოთ კვერცხი,ზეთი და მარილი,მოვაყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.

ცომს გადავაფაროთ საკვების შესაფუთი პარკი და ერთი საათი დაველოდოთ აფუებას.

ამოსული ცომი დავყაოთ გუნდებად.

ერთი ფუნთუშის  მოსამზადებალდ დაგვჭირდება 2 ცალი გუნდა.

გუნდები გავაბრტყელოთ, წავუსსვათ დარბილებული კარაქი და გადავახვიოთ.

ფუნთუშებს წავუსვათ კვერცხის გული,

მოვაყაროთ შავი ქუნჟუთის მარცვლები, გავაჩეროთ 10 წუთი და გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 20 წუთი.

 

 

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here