bostneulis bulioni
5/5

ბოსტნეულის ბულიონი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 მსხვილი სტაფილო

2 ცალი ხახვი

2 ცალი ნიახურის ძირი

1 პრასის ღერო

2-3 ტოტი ოხრახუში

2-3  ქონდარი

2-3 ცალი. დაფნის ფოთოლი

4-5  მარცვალი  შავი პილპილი

1 ს.კ. მარილი

მომზადების წესები :

გავასუფთაოთ ხახვი და სტაფილო.

გავრეცხოთ ხახვი, სტაფილო, მწვანილი.

ცტაფილო სიგრძეზე გავჭრათ,ხახვი კი მსხვილად დავჭრათ.

ტაფა ძალიან გავახუროთ და უზეთოტ შევწვათ  ხახვი,სტაფილო,

ქვაბში ჩავასხათ ლიტრანახევარი წყალი. შიგნით ჩავყაროთ მშრალად შემწვარი ბოსტნეული,პრასი და ნიახურის ძირები, ვხარშოთ 30 წუთი.

მოხარშვამდე 3-5 წუთით ადრე ჩავყაროთ დაფნის ფოთლები,ქონდარი,სავი წიწაკის მარცვლები და დავამარილოთ.

ცხელ ბულიონს თავზე დავახუროთ და 1-2 საათი გავაჩეროთ.

ბულიონი გავატაროთ საცერში ან მარლაში .

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here