ინგრედიენტები :
150 გრ.ფქვილი
1/2 ჭიქა გატარებული ნიგოზი ან ნუში,
(ორიგინალურ რეცეპტში იყენებენ ყაყაჩოს თესლს)
150 გრ.ფქვილი
5 კვერცხი
მწიკვი მარილი
1 ს.კოვზი ზეთი
1 ს.კოვზი მდუღარე წყალი
2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი
ფორმაში (25 х 35 სმ ) ჩავაფინოთ ქაღალდი და წავუსვათ ცხიმი.
კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მყარ პიკამდე და ბოლოს ულუფობით შევათქვიფოთ შაქარი.
ცალკე ავთქვიფთ კვერცხის გული ზეთთან და მდუღარე წყალთან ერთად.
ეს ორივე მასა გავაერთიანოთ და შევურიოთ კოვზით ფქვილი გამაფხვიერებელთან და მარილთან ერთად.
ვაცხობთ 35 წუთი 180 გრადუსზე.
ალუბლის ჟელე :
400 გრ.ალუბალი
600 მლ.წყალი
150 გრ.შაქარი
20 გრ.ჟელატინი
კრემ-პუდინგი
500 მლ.რძე
200 გრ.ნაღების კარაქი
1 შეკვრა ( 40 გრ.) პუდინგის ფხვნილი
ან მოხარშული კრემი
250 მლ.რძეში გავხსნათ პუდინგის ფხვნილი.
დარჩენილი რძე მოვადუღოთ და დავასხათ რძეში გახსნილ პუდინგს.
ქვაბი შემოვდგათ ცეცხლზე,ვურიოთ განუწყვეტლივ და მოვადუღოთ შესქელებამდე.
მოხარშული კრემი კარგად გავაციოთ და შევათქვიფოთ დარბილებული კარაქი.
მოვამზადოთ შოკოლადის მინანქარი .
ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე.ერთი ნახევარი ჩავდოთ ფორმაში,ზემოდან
კრემი გადავანაწილოთ,დავასხათ ოდნავ შესქელებული ჟელე,დავადოთ ბისკვიტის მეორე ნახევარი
და მოვასხათ შოკოლადის მინანქარი.ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი შოკოლადი.