Без названия (86)
5/5

ტორტი “ალუბლის ფანტაზია”

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

150 გრ.ფქვილი

1/2 ჭიქა გატარებული ნიგოზი ან ნუში,

(ორიგინალურ რეცეპტში იყენებენ ყაყაჩოს თესლს)
150 გრ.ფქვილი

5 კვერცხი

მწიკვი მარილი

1 ს.კოვზი ზეთი

1 ს.კოვზი მდუღარე წყალი

2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

ფორმაში (25 х 35 სმ ) ჩავაფინოთ ქაღალდი და წავუსვათ ცხიმი.

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მყარ პიკამდე და ბოლოს ულუფობით შევათქვიფოთ შაქარი.

ცალკე ავთქვიფთ კვერცხის გული ზეთთან და მდუღარე წყალთან ერთად.

ეს ორივე მასა გავაერთიანოთ და შევურიოთ კოვზით ფქვილი გამაფხვიერებელთან და მარილთან ერთად.

ვაცხობთ 35 წუთი 180 გრადუსზე.

ალუბლის ჟელე :

400 გრ.ალუბალი

600 მლ.წყალი

150 გრ.შაქარი

20 გრ.ჟელატინი

ალუბლის ჟელეს მომზადების წესი

კრემ-პუდინგი

500 მლ.რძე

200 გრ.ნაღების კარაქი

1 შეკვრა ( 40 გრ.) პუდინგის ფხვნილი

ან მოხარშული კრემი

250 მლ.რძეში გავხსნათ პუდინგის ფხვნილი.

დარჩენილი რძე მოვადუღოთ და დავასხათ რძეში გახსნილ პუდინგს.

ქვაბი შემოვდგათ ცეცხლზე,ვურიოთ განუწყვეტლივ და მოვადუღოთ შესქელებამდე.

მოხარშული კრემი კარგად გავაციოთ და შევათქვიფოთ დარბილებული კარაქი.

 მოვამზადოთ შოკოლადის მინანქარი .

ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე.ერთი ნახევარი ჩავდოთ ფორმაში,ზემოდან

კრემი გადავანაწილოთ,დავასხათ ოდნავ შესქელებული ჟელე,დავადოთ ბისკვიტის მეორე ნახევარი

და მოვასხათ შოკოლადის მინანქარი.ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი შოკოლადი.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here