chitis rdze
5/5

ფენებიანი ნამცხვარი ჩიტის რძე

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

კარაქი – 100 გრ.

შაქარი – 220 გრ.

კვერცხი – 2 ცალი.

რძე – 55 გრ.

თაფლი – 200 გრ.

სოდა – 1 ჩ.კ.

კრემი:

რძე – 500 მლ.

შაქარი – 440 გრ.

ფქვილი – 3 სუფრის კოვზი

ვანილი

კარაქი – 200 გრ.

კონიაკი – 20 მლ.

მინანქარი:

შოკოლადი (მწარე) – 100 გრ.

რძე – 50 გრ

კაკაო – 20 გრ.

კარაქი – 35 გრ.

მომზადების პროცესი:

ღრმა ჭურჭელში ავურიოთ რბილი კარაქი, შაქარი (220 გრ)და  თაფლი. ჭურჭელი შემოვდგათ  წყლის აბაზანა. როდესაც მასა ოდნავ გადნება, მას დავუმატოთ რძე და კვერცხი. როგორც კი ქაფი გაჩნდება გადმოვდგათ  გაზქურიდან და დავამატოთ  ფქვილი . ცომი მოვზილოთ.

ცომი გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე,გავყოთ 6 ნაწილად და მივცეთ მეგვალი ფორმა. თითოეული გუნდა გავიყვანოთ  და 7-10 წუთის განმავლობაში გამოვაცხოთ.

კრემის მომზადება:

შევურიოთ ფქვილი ვანილი და შაქარი.

მშრალი ინგრედიენტები გავხსნათ რძეში და მოვადუღოთ ფაფა.

ფაფა გავაგრილოთ და შევათქვიფოთ კარაქი.

ავაწყოთ ნამცხვარი:  ხუთ ფენას  წავუსვათ კრემი ,მეექვსე ფენას კი კრემს არ წავუსმეთ და ერთმანეთზე დავაწყობთ.ნამცხვარი შევდოთ მაცივარში 5-6 საათი და ამის შემდეგ ზემოდან გადავუსმეთ მინანქარს.

მინანქრის მომზადება:

შოკოლადი დავტახოთ,დავასხათ რძე,დავუმატოთ კაკაო და კარაქი,შემოვდგათ ორთქლის აბაზანაზე,ვურიოთ, მივიღებთ ერთგვაროვან მასას  და გადავასხათ ნამცხვარს.

გემრიელად მიირთვით!

0
Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

კულიჩის ესენცია

დღეს მოვამზადოთ კულიჩის ( პასკის ) ესენცია სურნელოვანი ნაყენი უნდა მომზადდეს კულიჩის გამოცხობამდე 20-30 დღით ადრე და გამოყენებამდე  შევინახოთ  მაცივარში. ერთ ლიტრა რძეზე მომზადებულ პასკის

კულიჩი ქოქოსის ფანტელებით

ინგრედიენტები : 100 მლ.რძე 4 კვერცხი 100 გრ.კარაქი 3 ჭიქა ფქვილი 7 გრ.საფუარი 50 მლ.რომი ან კონიაკი 60-80 გრ.ქოქოსის ფანტელები მწიკვი მარილი მომზადების წესები :

გემრიელი სააღდგომო ბაჭიები

ინგრედიენტები : გემრიელი სააღდგომო ბაჭიები მოვამზადოთ კულიჩის ცომისაგან. ცომისაგან დამზადებული ბაჭიებს ქიშიშით გავუკეთოთ თვალები . ცხვირი და დავალაგოთ პერგამენტის ქაღალდზე, გადავუსვათ გათქვეფილი კვერცხის გული, გადავაფაროთ ტილო

სააღდგომო სალათი ” თეთრი ტიტა “

ეს კერძი უფრო აპეტაიზერია, ვიდრე  სრულფასოვანი სალათი, მაგრამ სააღდგომო  სუფრზე  მდიდრულად გამოიყურება.თეთი ტიტების თაიგული მხიარულ  და სადღესასწაულო განწყობაზე დაგვაყენებს. ინგრედიენტები : 7 კვერცსი 1 მდნარი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here