shutterstock_297283166-min-e1444247846245

ალუბლის კომპოტი ბავშვებისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

500 გრ.ალუბალი

6-7 კოვზი შაქარი

ნახევარი ლიმონი

2 ლიტრი წყალი

წყალი ავადუღოთ და ჩავასხათ ნახევარი ლიმონის წვენი.

ადუღებულ წყალში ჩავყაროთ შაქარი და მოვადუღოთ სიროფი.

სიროფში ჩაყაროთ გარეცხილი ალუბალი და მოვხარშოთ.

კომპოტი ვადუღოთ 5 წუთი,შემდეგ ცეცხლი გამოვრთოთ, ქვაბს თავსახური დავაფაროთ და ისე გავაციოთ.

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

თხილიანი აჯიკა -გურული სამზარეულო

ინგრედიენტები; 200 გრ.მწარე მწვანე წიწაკა 50 გრ.მწვანე ბულგარული 15 გრ.ნიორი 200 გრ.მაცვლოვანი ქინძი 500 გრ.გარჩეული წიწაკა 20 მლ.ძმარი გადადუღებული წყალი საჭიროებისამებრ 5 გრ.უცხო სუნელი 5

ფილოს ცომი

ფილო სიფრიფანა ცომის ფირფიტებია.მას  ხშირად იყენებენ აღმოსავლეთ,ბერძნულ,თურქულ და ლიბანურ სამზარეულოში სხვა და სხვა დესერტების,ღვეზელების მოსამზადებლად. ინგრედიენტები: 400 გრ.ფქვილი 1 გრ. მარილი 2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი

მეგრული სამეფო ხაჭაპური

ინგრედიენტები: 500 გრ სულგუნი 300 გრ.იმერული ყველი 300 გრ.სულგუნი თხლად დაჭრილი ინგრედიენტები ცომისათვის: 450 გრ.ფქვილი 1 კვერცხი 1 კვერცხის გული 150 მლ.წყალი 100 მლ.რძე 11

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია