2241009 (1)
5/5

ამერიკული ლაიმის პეროგი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ლაიმის პეროგი  ხრაშუნა ფხვიერი ცომით  და დელიკატური გულსართით

ინგრედიენტები :

400 გრ  ორცხობილა

40 გრ კარაქი (82%)

400 გრ შედედებული რძე

200 გრ კვერცხი

200 გრ კრემყველი

120 მლ ლაიმის წვენი

ორი ლაიმის ცედრა

მომზადების წესები :

პირველ რიგში მოვამზადოთ გულსართი.

შევურიოთ შედედებული რძე, კვერცხი და ნაღების კრემყველი.

 ლაიმის კანი გავხეხოთ ,გავწუროთ. ცედრას დავასხათ წვენი და შემოვდგათ ცეცხლზე, მანამ სანამ სითხე  არ აორთქლდება.

ძირითად მასას შევურიოთ ლაიმის ცედრა.

პეროგის ცომის მომზადება:

ორცხობილა დავფშვნათ და შევურიოთ  გამდნარი კარაქი,

მოვათავსოთ მასა  ტარტის ფორმაში, ჩავტკეპნოთ ძირზე და ამოვიყვანოთ გვერდებზე.

ცომის თასში ჩავასხათ გულსართი.

ჩავრთოთ ღუმელი 170C ტემპერატურაზე.

გამოვაცხოთ  25-30 წუთის განმავლობაში.

ნამცხვარი მაცივარში გავაჩეროთ 3-4 საათი

შვეიცარიული მერენგა:

2 კვერცხის ცილა

40 გრ შაქარი

40 გრ შაქრის ფხვნილი

წაიკითხეთ შვეიცარული მერენგის მომზადება აქ http://livemaster.ge/12928

ამერიკული ლაიმის პეროგი მოვრთოთ შვეიცარული მერენგათი ,კენკრით ან ჩვენი გემოვნებით.

 

0
Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუჟენინა – კლასიკური რეცეპტი

   კლასიკური ბუჟენინა ეს არის ღუმელში გამომცხვარი ღორის ხორცი.მას ცხვრის ხორცითაც და ინდაურის ხორცითაც აცხობენ.ნებისმიერ შემთხვევაში ჩვენი რეცეპტით მომზადებული ბუჟენინა წვნიანი და გემრიელია. .ინგრედიენტები :

სენდვიჩი კროკ – მისიე და კროკ – მადამ

    კროკ- მადა – ცნობილი ფრანგული საუზმე. ეს არის მარტივად  მოსამზადებელი და ძალიან გემრიელი სენდვიჩი ლორით და კვერცხით. ინგრედიენტები: 4 ტორტის პური ( უმჯობესია

გოგრის კრემსუპი

ინგრედიენტები : 1 კგ გოგრა 1 სტაფილო 1 კარტოფილი 1 ხახვი 1-2 კბილი ნიორი 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი 45 მლ.ნაღები 1 ლიტრი წყალი ან

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here