ალუბლის წვენი ზამთრისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 ლიტრა ალუბლის მასა

5 ლიტრა წყალი

250 გრ.შაქარი

ალუბალი გავრეცხოთ ,დავკურკოთ და რბილობი გავატაროთ ხორცსაკეპში.

ან მასა დავაბლენდეროთ და გავატაროთ საცერში.

1 ლიტრა ალუბლის მასას დავასხათ წყალი ,დავაყაროთ შაქარი და მივიყვანოთ ადუღებამდე.

შემდეგ ცეცხლს დავუწიოთ და ვადუღოთ 5 წუთი.

ალუბლის წვენი ცხელი ჩავასხათ სტერილურ მინის ქილებში ,დავახუროთ თავსახური და მოვხუფოთ.

ალუბლის წვენი ინახება 12 თვე გრილ ადგილას.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 ცალი ინდაური 700 გრ.ნიგოზი 2 თავი ხახვი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი) დანის წვერით

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ გულსართისათვის : კარტოფილი  5 ცალი ხახვი 1  თავი ზეთი მარილი,პილპილი გემოვნებით

სალათი ” შანხაი “

ინგრედიენტები : 350 გრ.ქათმის ფილე 350 გრ.ქამა სოკო 150 გრ.სიმინდის მარცვალი 250 გრ.კონსერვირებული ანანასი 50 გ.ზეთის ხილის დაკურკული მარცვლები 2 ს.კოვზი  მაიონეზი (სავსე) მარილი გემოვნებით

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია